• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Nu reagerer DBU: Den opfattelse deler vi slet ikke

Foto: Getty Images

En dansk fan fik konfiskeret sit regnbueflag på tribunen i Baku. UEFA vil nu undersøge sagen nærmere, og det vil DBU gerne hjælpe til. Forbundet deler dog ikke opfattelsen af, at den danske fan var meget beruset.

Af Anders Dehn

UEFA har iværksat en undersøgelse af en episode forud for lørdagens EM-kvartfinale mod Tjekkiet. Her fik en dansk fan konfiskeret sit medbragte regnbueflag på stadion i Baku.

I sin udtalelse til tipsbladet.dk slog UEFA fast, at det ikke var UEFA, der havde instrueret vagten i at rive flaget ud af hænderne på danskeren. Omvendt hævdede UEFA også, givetvis efter de lokale kontrollørers udlægning, at den danske fan var meget fuld.

- UEFA har aldrig instrueret kontrollører i Baku - eller nogen andre stadioner - i at konfiskere regnbueflag. Vi undersøger i øjeblikket, hvad der skete, og vi vil selvfølgelig kontakte UEFA's delegerede, UEFA's sikkerhedsofficer og de lokale myndigheder for at opklare det, skrev UEFA i en mail til tipsbladet.dk.

- Den første information, vi har modtaget, er, at den pågældende fan var meget beruset, og at nogle lokale tilskuere blev aggressive over for ham. De lokale kontrollører greb ind og tillod tilskueren at blive (på stadion, red.) trods hans tilstand.

DBU vil gerne hjælpe UEFA med at opklare, hvad der skete. På ét punkt adskiller DBU's opfattelse sig dog fra UEFA's.

- DBU er blevet spurgt til sagen med en dansk fan, der har fået frataget sit regnbueflag af en steward før kampen. Vi kender ikke sagens detaljer, men vi er ærgerlige over, at der er sket et sammenstød. For os er regnbueflaget symbol på diversitet og mangfoldighed og vigtige værdier, skriver kommunikationschef Jakob Høyer til tipsbladet.dk.

- Vi havde medarbejdere tæt på forløbet, og vi vil bidrage til UEFA's undersøgelse af sagen. UEFA har umiddelbart vurderet, at den omtalte fan var meget beruset. Den opfattelse deler vi slet ikke. 

- Nu afventer vi UEFA.

Det fremgår af billederne af episoden, at DBU's fankoordinator, Anders Hagen, befandt sig lige ved siden af hændelsen. Se billederne her:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020