Video : Tipsbladet
EM

Dem kan Danmark møde i ottendedelsfinalen

Hvem kan Danmark møde, hvis man går videre fra gruppespillet ved EM? Tipsbladet giver overblikket her.

Der venter en sindssygt vigtig kamp for Danmark tirsdag aften, når Serbien er modstanderen ved EM.

Og den gode nyhed er, at Danmark har rigtig gode muligheder for at gå videre fra slutrunden. Du kan her læse mere om, hvad der skal til, før Danmark går videre.

Kort fortalt skal Danmark bare have point for at være sikker på at gå videre, mens et nederlag potentielt også kan være nok - det kræver dog ldit mere held.

Da både første-, anden- og tredjepladsen er i spil for Danmark i Gruppe C, er det værd at ridse op, hvem der er mulige modstandere i en eventuel ottendedelsfinale.

HVIS DANMARK VINDER GRUPPEN

Danmark vinder gruppen ved at besejre Serbien, mens England ikke må slå Slovenien, og Slovenien ikke må vinde med flere mål end Danmark. Det kan i øvrigt også ende med at blive afgjort på småting.

Og det er fantastisk nyt at vinde gruppen, for nu undgår danskerne at skulle møde Tyskland i en ottendedelsfinale. Det er nemlig gruppetoeren, der skal møde de tyske værter.

I stedet skal Danmark som gruppevinder møde treeren fra enten Gruppe D, E eller F - og hvilken gruppe bliver det så? Ja, det får vi først svar på, når alle fire treere er fundet.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der ender som nummer tre i E eller F, men i Gruppe D er det netop afgjort, at det er Holland, der slutter som treer.

I Gruppe E er alle hold stadig i spil til tredjepladsen. Det er Belgien, Rumænien, Ukraine og Slovakiet.

Helt oplagt er det, at det vil ende med Slovakiet. Slovakiet og Rumænien kan begge sikre videre avancement med et uafgjort resultat i sidste runde, mens Belgien nok vil gøre sit for at sikre førstepladsen med en sejr over Ukraine. Ender resultaterne sådan, bliver Slovakiet nummer tre i gruppen. 

I Gruppe F er der tre hold i spil til tredjepladsen: Tyrkiet, Tjekkiet og Georgien. Det er dog end ikke sikkert, at nogen af holdene går videre som treer.

Alt sammen bliver vi klogere på, når de sidste grupper afgøres onsdag aften.

Danmarks ottendedelsfinale - uanset hvem modstanderen bliver - spilles 30. juni i Gelsenkirchen.

Tyskerne og Jamal Musiala er modstanderen, hvis Danmark bliver toer i gruppen. Foto: Alamy

HVIS DANMARK GÅR VIDERE SOM NUMMER TO

Danmark ender som nummer to i gruppen, hvis England slår Slovenien, og Danmark ikke taber til Serbien. Eller hvis Danmark slår eller spiller uafgjort med Serbien, og slovenerne også slår England og ender med en bedre målscore.

Sikkert er det, at Danmark møder Tyskland, hvis det ender med en andenplads i Gruppe C.

Danmark og Tyskland brager sammen i ottendedelsfinalen den 29. juni i Dortmund, og det vil være med Danmark som undertippede.

En ting, Hjulmand og co. dog kan glæde sig lidt over, er, at Tyskland har lidt problemer i forsvaret. Forsvarsprofilen Jonathan Tah fra Bayer Leverkusen er i karantæne i ottendedelsfinalen, mens Real Madrid-stjernen Antonio Rüdiger er tvivlsom. Det afslørede landstræner Julian Nagelsmann efter deres sidste gruppekamp.

Vinderen af Danmarks ottendedelsfinale mod Tyskland skal møde vinderen af en kamp mellem Spanien og en endnu ukendt gruppetreer.

I en eventuel semifinale er det muligvis Portugal, der venter.

Siuuuu. Danmark kan stå over for Cristiano Ronaldo i en ottendelsfinale. Foto: Alamy

HVIS DANMARK ENDER SOM NUMMER TRE 

Uafgjort er nok til at gå videre, og det ender med en tredjeplads, hvis Slovenien klarer sig bedre end Danmark - for eksempel ved at spille 2-2, mens Danmark spiller 1-1. 

Hvis Danmark går videre som treer, skal Kasper Hjulmands tropper møde en gruppevinder.

I ottendedelsfinalen kan Danmark nu møde enten Portugal eller vinderen af Gruppe E, som bliver enten Belgien, Ukraine, Rumænien eller Slovakiet. 

Om det bliver Portugal eller vinderen af Gruppe E afgøres af, hvilke treere der ender med at gå videre. Her mangler det stadig at blive afgjort, om Ungarn fra Gruppe A eller en treer fra Gruppe F går videre.

Danmarks ottendedelsfinale vil blive spillet 1. eller 2. juli.