Video : Tipsbladet
EM

Eksperter revser Hjulmand-kommentar

Tipsbladets eksperter Thomas Gravesen og Jesper Christiansen hudfletter Kasper Hjulmands kommentar mandag.

Danmark kom skuffende fra start ved EM med en deler mod Slovenien i en kamp, hvor særligt anden halvleg og langsomme udskiftninger skabte panderynker hos danske fans.

At danskerne mistede grebet på kampen i anden halvleg, er landstræner Kasper Hjulmand dog ikke enig i.

Hvad er det, der er faktuelt forkert? Sidder han og kigger på en statistik? En statistik, der siger, at vores back eller midtbanespiller løbet så og så langt?

Thomas Gravesen
om Kasper Hjulmands kommentar

Det gjorde han klart dagen derpå, hvor han kaldte det "faktuelt forkert" og blandt andet påpegede, at tallene viser, at Danmark havde overtaget forud for Sloveniens scoring. Hjulmand stod ikke med en fornemmelse af, at Danmark havde mistet energi eller initiativet, lød det.

Og den kommentar hudfletter eksperterne Thomas Gravesen og Jesper Christiansen i tirsdagens afsnit af Tipsbladets EM-show.

- Jeg synes, det efterlader os med spørgsmål. Hvad er det, der er faktuelt forkert? Sidder han og kigger på en statistik? En statistik, der siger, at vores back eller midtbanespiller løbet så og så langt?

- Jeg sidder og ser kampen med øjnene og ser, at det kan godt være, at vi løber nok rundt, men det virkede ikke. Den måde, Danmark præsenterede sig på i anden halvleg, virkede ikke, siger Gravesen og tilføjer:

- Så kan det godt være, at dataskemaet siger noget andet. Men vi fik slet ikke udnyttet den måde, fodbolden er på. Data er en ting, og det leder mig hen til at spørge, om spillerne er påvirket af det her. Bliver de påvirket så meget, at de slet ikke kan spille, fordi nu skal de leve op til de her dataanalyser, som er? Der kunne jeg godt tænke mig at høre fra Hjulmand i stedet for, at han bare taler hen over hovedet på os og siger, at ud fra dataene klarede vi det godt.

Artiklen fortsætter efter billedet... 

Foto: Alamy

Jesper Christiansen stemmer i.

- Jeg er med på, at man kan bruge alt de her data til meget. Men efter kampen står blandt andet Eriksen også og siger, at vi løber lidt tør for energi. Landstræneren står så og siger, at det giver ikke mening, for tallene siger noget andet. For mig handler det om at kigge ind på spillerne og se, hvad der foregår. Man kan jo se, at vi mister momentum, og at der skal ske noget andet, så det er skidt, siger han.

Den tidligere topkeeper havde hellere set, at  landstræneren havde lagt sig fladt ned og kaldt det en fejl dagen derpå.

- Det havde skabt kæmpe respekt i min bog! Hvis han går ud og siger, at han så kampen anderledes, og at han måske skulle have lavet en udskiftning et kvarter før. Men han går helt på bagbenene og siger, at det ikke passer, siger Jesper Christiansen.

I toppen af denne artikel kan du se hele tirsdagens afsnit af Tipsbladets EM-show, hvor eksperterne også diskuterer, om det er en arrogant udtalelse af Hjulmand og om forventninger til England-kampen, mens reporter Emil Bellaiche giver en opdatering på en videoforbindelse fra Tyskland.