• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

EM-målscorer undskylder udbrud: Jeg er ikke racist

Foto: Getty Images

Den østrigske målscorer undskylder nu for optrinnet, efter at han scorede mod Nordmakedonien.

Af Victor Risager

Marko Arnautovic slog Østrigs sejr over Nordmakedonien søndag fast med syvtommersøm, da han i overtiden af kampen scorede til 3-1, men den østrigske angribers efterfølgende jubelscene vakte opsigt.

Efter scoringen vendte Marko Arnautovic sig således tydeligt mod nogle af de nordmakedonske spillere og råbte aggressivt i deres retning, indtil holdkammeraten David Alaba skred ind. Siden har flere på de sociale medier spekuleret i, om der var tale om et racistisk udbrud mod Ezgjan Alioski, som har albanske rødder. 

Nu undskylder den østrigske angriber, der til daglig spiller i kinesiske Shanghai Port, for optrinnet i en såkaldt “story” på Instagram.

- Der kom nogle vrede ord i kampens hede i opgøret i går, som jeg gerne vil undskylde for. Især til mine venner fra Nordmakedonien og Albanien. Jeg vil gøre en ting klar: Jeg er ikke en racist. Jeg har venner i næsten alle lande og er fortaler for mangfoldighed. Alle, der kender mig, ved det, skriver Marko Arnautovic ifølge flere internationale medier.  

Ifølge engelske Daily Mail råbte Marko Arnautovic, der selv har serbiske rødder, blandt andet skældsord om Ezgjan Alioskis mor.

Foruden Marko Arnautovic kom også Stefan Lainer og Michael Gregoritsch for Østrig i sejren over Nordmakedonien. Her kan du læse tipsbladet.dk's analyse af den målrige kamp.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020