Foto: Getty Images
EM

EM-modstander fik bank af Danmark: Ligegyldigt!

Serbien tabte 0-3, senest de mødte Danmark, men det bekymrer ikke landstræneren det mindste inden EM.

Serbien bliver Danmarks tredje modstander ved sommeren EM-slutrunde, og set med Balkan-briller kan det næsten kun gå bedre, end det gjorde senest, serberne mødte det danske landshold.

Det var i marts 2022 i Parken i en venskabskamp, og her vandt Danmark en sikker 3-0-sejr - mange vil nok huske opgøret for, at det var Christian Eriksens første i Parken siden uheldet mod Finland. 

I Serbien har man dog ingen grund til at mindes de 90 minutter, og landstræner Dragan Stojkovic tillægger dem ingen betydning inden det forestående EM-møde.

- Det var ikke så vigtig en kamp - det var en venskabskamp. Men Danmark er et godt hold, som står meget kompakte. Det er en interessant og svær gruppe. Vores mål er at gøre det så godt som muligt og blive blandt de to bedste i gruppen, så vi går videre, siger den serbiske landstræner ifølge Nacional.

Slovenien kender Danmark endnu bedre end Serbien - de to lande var som bekendt også parret i EM-kvalifikationen, hvor det blev 1-1 i Ljubljana, mens Danmark vandt 2-1 i Parken for blot et par uger siden.

Landstræner Matjaz Kek fastslår, at han er optimistisk inden EM.

- Jeg så, at nogle af de andre smilte, da de trak Slovenien, men det skal de nok fortryde. Vil vil gøre alt for, at det kommer til at ske. Det bliver svært, men vi tager til EM for at skabe et godt resultat, selv om vi skal op imod nogle svære modstandere, siger Kek til Telegraf.

Her kan du læse, hvad Englands landstræner Gareth Southgate tænker om mødet med Danmark.