• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Før Danmarks åbningsbrag: Jeg elsker danskerne

Foto: Getty Images

Målmand Lukas Hradecky har sommerfugle i maven før mødet med Danmark.

Af Kenneth Jensen

Når Danmark lørdag indleder EM med et opgør mod Finland, bliver det ikke kun særligt for mange af de danske spillere, der er på hjemmebane i Parken. Det bliver også noget særligt for finnerne, der er med for første gang.

Og ikke mindst for målmand Lukas Hradecky fra Bayer Leverkusen - keeperen har en fortid i dansk fodbold, taler dansk og er i det hele taget meget glad for Danmark.

Det fortæller han til tyske Bild.

- Jeg boede i byen (København, red.) i tre år, da jeg var på kontrakt i Brøndby. I Parken oplevede jeg mange vilde derby-opgør mod FC København, og jeg vandt pokalturneringen med Esbjerg, siger målmanden til Bild og forklarer:

- Jeg elsker danskerne og taler deres sprog. Nu vil jeg vise dem, hvad jeg har lært efter seks år i deres land. For mig var Danmark et springbræt til Bundesligaen.

Lukas Hradecky skiftede til Esbjerg i 2009 og blev hurtigt en vigtig sidsteskanse, inden han i 2012 rykkede videre til Brøndby. Han blev i 2015 solgt til Frankfurt, og nu er han altså på kontrakt i Bayer Leverkusen.

Hradecky er ikke den eneste finne, der er med ved slutrunden, der har en fortid i dansk fodbold - det har blandt andre Teemu Pukki og anfører Tim Sparv også.

Tb.dk har også talt med Hradecky i forbindelse med EM - læs her, hvad han siger til det faktum, at hans tidligere holdkammerat Martin Braithwaite nu er i FC Barcelona.