• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Hradecky bøjer sig i støvet for Martin Braithwaite

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lukas Hradecky er dybt imponeret over, at hans tidligere holdkammerat er endt i FC Barcelona.

Af Ole Hoffskov

Lukas Hradecky har spillet mange kampe i Parken. Lørdag spiller han en ganske særlig én af slagsen.

Den tidligere Brøndby- og Esbjerg-målmand vogter buret, når Finland spiller landets første kamp nogensinde ved en slutrunde - det sker som bekendt mod Danmark i København.

Kun Nordmakedonien er lavere placeret end Finland på FIFA's verdensrangliste af EM's deltagerlande, og tiltroen er ikke stor til Lukas Hradecky og holdkammeraterne før EM-slutrunden. Det har dog ikke rokket det mindste ved forventningens glæde.

- Jeg glæder mig utrolig meget. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg startede med at spille fodbold, og det bliver en uforglemmelig oplevelse. Vi vil gøre alt for at vise os godt frem i gruppen, men vi ved selvfølgelig godt, at vi ikke er favoritter, siger Lukas Hradecky til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi er outsidere, og på en måde har vi jo allerede vundet alene fordi, vi er med ved slutrunden. Men vi håber, at vores kollektiv kan bære os langt.

Bayer Leverkusen-spilleren lægger ikke skjul på, at der venter en vanskelig opgave mod Danmark i Parken.

- Det bliver fedt at møde Danmark. Mange af spillerne på det finske landshold har spillet i Danmark og kender Superligaen, så det gør det selvfølgelig til noget specielt. Men det bliver svært, for Danmark har et hold med verdensklassespillere. Kasper Hjulmand er en fantastisk træner, og det danske landshold imponerer mig virkelig. Jeg så dem mod Østrig, og de var virkelig gode, siger Hradecky, der har et godt forhold til flere af de danske landsholdsspillere:

- Jeg taler blandt andre med Thomas Delaney, når vi møder Dormund i Bundesligaen, og sådan hilser jeg på flere, som jeg kender. Det bliver sjovt at møde ham og de andre i Parken. Jeg er sikker på, det bliver specielt for danskerne at spille EM i Parken.

I den danske EM-trup er to af Lukas Hradeckys tidligere holdkammerater - Christian Nørgaard og Martin Braithwaite.

Sidstnævnte spillede målmanden sammen med i Esbjerg for 10 år siden, og Lukas Hradecky havde ikke forestillet sig, at der gemte sig en kommende FC Barcelona-spiller i den hurtige offensivspiller med det lange hår.

- Hvis man dengang havde sagt til mig, at Martin Braithwaite ville ende i Barcelona, havde jeg nok tvivlet, men alle kunne se, at han var et stort talent, og jeg glæder mig helt vildt på hans vegne. Han er et bevis på, hvad hårdt arbejde kan medføre, lyder det anerkendende fra den finske målmand.

Der er kickoff mellem Danmark og Finland på lørdag klokken 18.00 - læs vores store optakt til kampen her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020