Video : Tipsbladet
EM

Fortsætter Hjulmand? Her er hans lange svar

Fortsætter Kasper Hjulmand som dansk landstræner? Det blev han spurgt ind til efter Danmarks EM-exit.

DORTMUND (Tipsbladet): Det nåede at være rigtig sjovt i nogle minutter, men så vendte det hele på hovedet, og Danmark blev sendt ud af EM efter et 2-0-nederlag til Tyskland lørdag aften. 

Dermed har det danske landshold ikke vundet i de to seneste slutrunder under Kasper Hjulmand, hvilket tæller hele syv kampe. 

En skuffende omgang, som fik Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen, til i disse spalter at skrive, at landstræneren bør gå af.

Det spørgsmål blev Kasper Hjulmand også stillet ved pressemødet efter lørdagens exit, og hans svar blev et rigtigt langt et af slagsen.

Du har en kontrakt med landsholdet til 2026 men har nu to slutrunder i træk uden sejr. Fortsætter du som landstræner efter det her exit, og har du mere at give det her landshold?

- Vi har også to EM-slutrunder, hvor vi for første gang i danmarkshistorien går videre fra puljen. Jeg tror bare, at vi gør det, som vi altid gør. Jeg har en kontrakt, og så gør vi altid det, at vi evaluerer grundigt på alting og tegner et billede af fremtiden, og hvordan det her hold kan udvikle sig og blive ved med at have så godt fat i folket, som vi har i øjeblikket, siger Kasper Hjulmand og fortsætter:

- Vi kan kun takke for den kæmpe store opbakning, som vi har fået endnu engang. Både her på stadions, rundt omkring i Tyskland og hjemme. Jeg har fået utallige... hundredvis af beskeder fra danskere, der siger, at vi er med jer: "Det er ikke sikkert, at alle er med jer, kan vi mærke, men folket - 99 procent af alle danskere - er med jer i tykt og tyndt".

- Vi har godt fat i befolkningen og børnene, og jeg kan kun takke for den store opbakning, som vi mærker og har mærket gennem hele slutrunden. 

- Vi kan alle sammen være stolte af den her gruppe spillere. Nu har vi været samlet i fem uger, og fra dag et har det været et fantastisk hold med nogle fantastiske spillere, som står op for hinanden. En Simon Kjær der har været hundrede procent klar til at spille fodbold i fire uger, og som er vores anfører. En fantastisk rollemodel for hvordan et holdspil er. Og jeg kunne blive ved med mange andre.

- Så vi kan være så stolte af de her spillere og af vores hold, og vi er meget taknemmelige for den opbakning, vi har fået af danskerne. Der er ingen tvivl om, at det her gør ondt, og at vi er skuffet.

- Men der er ingen tvivl om, at det her hold har en stor fremtid. Der er unge spillere - to U21-landsholdsspillere, som har spillet rigtig mange minutter hernede. Mange unge spillere, som oplever en slutrunde for første gang. Fremtiden er lys, og det her hold har meget at give i fremtiden, slutter Kasper Hjulmand. 

Danmark spillede tre kampe uafgjort og tabte altså til Tyskland i ottendedelsfinalen.