Video : Tipsbladet
EM

Franske bekymringer: Skader og form driller Mbappe

Kylian Mbappe kommer dog til at få en hovedrolle for Frankrig uanset hvad.

Kylian Mbappe er en af de helt store stjerner ved det kommende EM, men det er et mindre spørgsmålstegn for franskmændene hvilken form, han er i. Det kommer særligt efter de seneste testkampe.

I kampen mod Luxembourg pådrog han sig et slag på knæet, og der er siden opstået nogle rygproblemer for ham. Det skriver den franske sportsavis L'Equipe.

Det blev da også kun til 17 minutter som indskifter i den efterfølgende kamp mod Canada, og ved træningen før kampen blev der givet en pause til den kommende Real Madrid-spiller.

Avisen peger i den forbindelse på, at det er sandsynligt, at Kylian Mbappe ikke vil være 100 procent klar, når gruppespillet begynder ved EM-slutrunden, hvor knæet, ryggen og den manglende form lader til at påvirke.

Der bliver dog ingen tvivl om, at de vil give ham en startplads på holdet, hvor planen er klar. Mbappes deltagelse i det defensive arbejde komme til at være på et minimum - hvis ikke fuldstændig fraværende. Det bliver i stedet Griezmann og Thuram, som skal tage sig af den del af de offensive spillere.

I stedet skal han koncentrere sig om at score målene, så Frankrig kan gentage EM-triumfen fra 2000, hvor franskmændene vandt over Italien i finalen med 2-1 efter et golden goal af Trezeguet.

Frankrig er i gruppe med Polen, Østrig og Holland.