18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Georgien - Tjekkiet

Der kan blive godt gang i underholdningen lørdag eftermiddag, når Georgien og Tjekkiet kæmper for at holde drømmen om videre avancement i live.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 15:00
Spillested: Volksparkstadion, Hamborg
Dommer: Daniel Siebert, Tyskland
På TV: DR1

Holdnyt:
Georgien:
Kvaratskhelia, Mamardashvili, Mikautadze og resten af det georgiske landshold er med ved deres første slutrunde nogensinde, og er på forhånd spået spinkle chancer for avancement til ottendedelsfinalen. Ja, de er vel endda spået spinkle chancer for bare at få point.

EM-debuten bød dog på en særdeles opløftende indsats, som viste, at de måske ikke er de andre hold i Gruppe F så underlegne som man kunne have forventet på forhånd.

Godt nok blev det ikke til point mod Tyrkiet, men nøj, hvor var det tæt på. Georgien fik lagt et gedigent tryk på tyrkerne i kampens afsluttende fase, og havde i de døende minutter flere store muligheder for at sende udligningen i kassen.

Georgierne satsede hele butikken for point, men marginalerne og opstanderen stod i vejen for det første slutrundepoint nogensinde, og i stedet satte Tyrkiet trumf på i kampens sidste situation med en scoring i et tomt georgisk mål.

Bevares, til tider var Georgien som forventet spillet langt tilbage foran eget mål, men med en stærk præstation fra Mamardashvili i målet, og giftige kontrastød til Mikautadze holdt de østeuropæiske underdogs sig inde i opgøret til sidste fløjt.

Der er bestemt noget at tage med videre for Willy Sagnol og co. som er nødt til at sætte alt ind på sejren lørdag eftermiddag, da chancerne for point i sidste spillerunde mod Portugal ligger på et lille sted.

Tjekkiet:
I forhold til det spillemæssige, var Tjekkiets kamp mod gruppefavoritterne Portugal ikke lige så afvekslende og chancespækket som Georgiens kamp mod Tyrkiet, men det var lige så tæt på at blive til point.

Tjekkiet var igennem stort set hele kampen spillet helt tilbage i eget felt, og var meget sjældne gæster på portugisernes banehalvdel.

I det store hele var der dog godt styr på det i de bagerste geledder.

Portugal kæmpede på trods af en overvældende boldbesiddelsesprocent med at få skabt de helt store målchancer, så da Provod med et fantastisk langskud sendte Tjekkiet på vinderkurs efter 60 minutter, duftede det pludselig gevaldigt af en overraskende sejr.

I sidste ende kunne tjekkerne dog ikke stå distancen. Stanek viste tvivlsomt målmandsspil ved Portugals 1-1 mål, og i tillægstiden gik det galt igen, da Hranac missede en clearing, som i stedet landede foran fødderne på en fri portugiser.

Fortjent nederlag, men som kampen spillede sig ud må tjekkerne ærgre sig gule og blå over, at personlige fejl blev tungen på vægtskålen.

Denne gang får vi forhåbentlig set mere til Tjekkiets offensive kunnen, når sejren skal jagtes mod gruppens formodede prygelknabe.

Karantæner:
Georgien: Ingen
Tjekkiet: Ingen

Bud på startopstillinger:
Georgien (3-5-2): Mamardashvili - Kverkveliya, Kashia, Dvali - Kakabadze, Chakvetadze, Mekvabishvili, Kochorashvili, Tsitaishvili - Mikautadze, Kvaratskhelia

Tjekkiet (3-5-2): Stanek - Holes, Hranac, Krejci - Coufal, Provod, Soucek, Sulc, Doudera - Schick, Kuchta

Dom:
Med nul point til Georgien og Tjekkiet efter første runde i gruppespillet, er der ikke så meget at rafle om lørdag - alle tre point skal jagtes.

Tjekkiet forsvarede sig i 90 minutter mod Portugal, men denne gang må de forventes selv at skulle nedkæmpe et lavtstående mandskab.

Georgien er bestemt til at tale med, men i kampen mod Tyrkiet fik de også vist prøver på, at der bestemt er snert over offensiven, hvor især Mikautadze så giftig ud.

Det dufter af en afvekslende affære, hvor begge nationer bør og skal gå efter fuldt udbytte.

2-2.

Spilforslag:
Begge hold scorer til odds 1.88 ved ComeOn. Husk, at odds kan ændre sig løbende.