• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Godt EM-nyt: Alle byer melder sig klar til fans

Foto: Getty Images

Samtlige 12 værtsbyer har indikeret, at de er klar til at lukke fans ind på stadioner til sommerens EM.

Af Anders Dehn

Det er ikke altid, at den samme nyhed er god for både UEFA, landshold og fodboldfans, men det er denne: Samtlige EM-værtsbyer har givet besked om, at de er klar til at lukke tilskuere ind til kampene.

Det skriver det tyske nyhedsbureauet SID, og det bekræftes af Martin Kallen, som er UEFA’s administrerende chef for EURO 2020, over for TV3 Sport.

De 12 værtsbyer har deadline i morgen. Her skal de tilkendegive, om de kan lukke fans ind, og det har alle altså gjort. Derfor tyder det på, at UEFA ikke skal flytte kampe væk fra de oprindelige værtsbyer. Forbundet havde nemlig sat som en betingelse, at der kan lukkes tilskuere ind.

Det er dog stadig forbundet med stor usikkerhed, hvor mange tilskuere de enkelte stadioner kan rumme. Foreløbig er tilkendegivelserne fra de 12 værtsbyer da også mere end slags hensigtserklæringer end bindende løfter.

Derfor frygter det tyske fodboldforbund stadig, at den langsommme vaccineudrulning i landet sætter en stopper for EM-kampene i München.

- Det er derfor, jeg appellerer til de ansvarlige i Münchens bystyre og Bayerns regionale regering om at gøre alt for at sikre en brugbar løsning til i det mindste en delvis åbning for tilskuere til kampene i München, siger DFB-vicepræsident Rainer Koch til SID.

Kulturminister Joy Mogensen (S) har sagt, at der som udgangspunkt bliver lukket 11-12.000 tilskuere ind til kampene i Parken. UEFA har dog forhåbninger om, at der kan komme op til dobbelt så mange.

Læs dén historie her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Optakt: Brøndby - AGF

Der venter endnu et topopgør, der kan få stor betydning for begge hold. Et nederlag kan koste dyrt i tabellen.

Mere Superliga

Fokus