Video : Tipsbladet
EM

Gravesen ikke i tvivl: Tak til engelsk ekspert

Thomas Gravesen er meget tilfreds med Danmarks indsats mod England - nu mangler han også bare at se Danmark sætte Rasmus Højlund op.

Det var skuffende mod Slovenien, men det var til gengæld fremragende mod England.

Fodbold er et sjovt spil, hvor tingene på kort tid kan ændre sig, og det har det også gjort for Danmark, efter man skuffende måtte nøjes med uafgjort i åbneren mod Slovenien.

Torsdag aften fik Kasper Hjulmands tropper 1-1 mod England i et opgør, man samtidig godt kunne have vundet, hvis man havde haft lidt mere tur i den.

Og efter opgøret er Thomas Gravesen - der på grund af sin store kærlighed til landsholdet er krævende og siger tingene råt for usødet - også ude med rosende ord til det danske fodboldlandshold, der med en sejr mod Serbien på tirsdag er sikker på at gå videre til ottendedelsfinalen.

Se Danmarks muligheder for at gå videre ved at klikke her.

- Jeg er positivt overrasket. Det var det, vi ønskede os fra start af EM, og derfor står jeg også med en følelse af, at det her danske landshold er det, jeg gerne vil se, siger Thomas Gravesen i kølvandet på kampen mod England:

- Vi var meget mere opportunistiske, vi troede på os selv, vi troede på vores styrker, og vi sparker på mål langt udefra op til flere gange. Vi scorer et fantastisk mål ved Morten Hjulmand.

- Jeg synes, vi kunne se i dag, at det danske landshold spiller for at vinde. Det danske landshold går ind til den her kamp fyldt med selvtillid og spiller med entusiasme mod England. Danmark befinder sig bare meget bedre som underdog.

Tak til Paul Parker for at sige, at Trent Alexander-Arnold var et svagt punkt inde på midtbanen.

Thomas Gravesen
Tipsbladets EM-ekspert

Tak til engelsk ekspert
Thomas Gravesen hæfter sig især ved, hvad tidligere engelske landsholdsspiller Paul Parker kunne fortælle om England inden kampen mod Danmark.

Her havde den tidligere Manchester United-spiller især fokus på de problemer, Gareth Southgate har haft med at finde Declan Rices makker på den centrale midtbane.

- Tak til Paul Parker for at sige, at Trent Alexander-Arnold var et svagt punkt inde på midtbanen, for hold da op en kamp han spillede, siger Thomas Gravesen.

Gareth Southgate tog Liverpool-spilleren ud efter 53 minutter af opgøret, hvor han sejlede rundt midtbanen og efterlod utrolig meget plads omkring sig. Plads, som de danske midtbanespillere udnyttede.

Det var da også den danske midtbane, der fik Danmark tilbage i kampen, efter man ellers kom bagud på en scoring af Harry Kane. Men Pierre Emile Højbjerg, der blev kåret til kampens spiller, Morten Hjulmand, der scorede et fantastisk mål, og Christian Eriksen, der spillede landskamp nummer 132, fik ædt sig og Danmark ind i kampen og gjorde det godt.

Selv om der var gode ting at tage med fra kampen, er der stadig ét punkt, som Thomas Gravesen mener, Danmark skal have styr på: Leveringen til angriber Rasmus Højlund, der er gået fra banen uden at score i de første par EM-kampe.

- Vi bliver nødt til at stå ved ham og vise, at han er vores topangriber. Vi skal kigge efter ham. Der er ingen alternativer til Rasmus Højlund, mener Thomas Gravesen, der blandt andet kigger mod Christian Eriksen for at få sat Rasmus Højlund i scene.

Danmark ligger aktuelt delt toer med to point efter to kampe og en målscore på 2-2. Det samme som Slovenien. England har fire point, Serbien står noteret for et enkelt.

Se Thomas Gravesen og Jesper Christiansen tale om Danmarks 1-1-opgør mod England i videoen øverst til denne artikel.