Video : Tipsbladet
EM

Har taget kærlig hånd om dansk skurk

Kasper Hjulmand har rost Victor Kristiansen for at være den, han er, efter sin store fejl mod England.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Victor Kristiansen kunne meget vel være endt i en decideret skurkerolle mod England. 

Han stod og snorksov, da Kyle Walker nemt stjal bolden og få sekunder senere havde Harry Kane puttet den i nettet. 

Efterfølgende lagde 'VK' sig fladt ned, da han skulle sætte ord på episoden, som han kaldte "noget værre lort".

Siden da er han blevet samlet op af Kasper Hjulmand, som har været imponeret over, hvordan venstrebacken har håndteret brøleren. Det påpegede Kasper Hjulmand søndag formiddag i den danske træningslejr. 

- Jeg har talt med ham og nævnte det også overfor gruppen. Vi har alle været i sådan en situation – det har alle mennesker, tror jeg. Det her er bare med hele verden, der kigger, og med nogle større konsekvenser.

- Jeg har rost ham for at være den, han er, og at han har taget det, som han har gjort. Han rejser sig i kampen også og spiller rigtig godt efterfølgende. Han er en utrolig stærk personlighed. Jeg tror også, det hjælper ham med at komme videre, at han er, som han er, og at han snakker om det, fortæller Kasper Hjulmand.

Victor Kristiansen fik da også hurtigt taget revanche mod England, for han var manden, der lagde op til Morten Hjulmands kanonudligning, og mon ikke at det hjalp lidt på selvtilliden. Han blev dog udskiftet i anden halvleg, men det var ikke nogen overraskelse hans fysiske tilstand taget i betragtning.

Foto: Alamy

Mange snakke med Kjær
'VK' var ikke den eneste danske spiller, som der blev talt om søndag formiddag. Anfører Simon Kjær har endnu ikke været i spil for Danmark ved EM-slutrunden. 

Det har i og for sig ikke været overraskende, for hans fysiske tilstand har ikke været tip top. Nu er rutinerede Kjær dog et sted, hvor han sagtens kan få kampminutter, fastslår Hjulmand. Men Kjærs rolle strækker sig til langt udover banen.

-  Han stadig anfører for gruppen. Han er utrolig god. Jeg har haft mange snakke inden med Simon, for det er anderledes for ham end normalt, om hvordan han kan være leder og ikke at spille.

- Han har været fantastisk til at give plads til at understøtte. Som leder skal man ofte se sit lederskab gennem, hvor mange der omkring sig vokser og bliver større og stærkere. Det er det, han gør, lyder hyldesten fra Kasper Hjulmand.

Om Simon Kjær får en startplads mod Serbien er særdeles tvivlsomt med tanke på, at forsvarsdelen fungerede fremragende mod England. Men skulle der ske noget, så er han fuldstændig klar, lyder det altså. 

Det er tirsdag aften, at Danmark og Serbien mødes.