• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Oliver Okstrøm

Hjerte-ekspert: Det skal Eriksen tjekkes for nu

Foto: Getty Images

Tiden har desuden været enormt vigtig for Eriksens chancer.

Af Oliver Okstrøm

Tiden var meget afgørende for Christian Eriksen lørdag aften, men heldigvis var den medicinske stab omkring landsholdet hurtige til at få hjertet i gang igen efter offensivspilleren pludselig faldt sammen.

Derfor hylder professor i kardiologi, hjertelægen Sanjay Sharma de folk, som var så hurtige til at få gang i Eriksen igen. Det sker i et interview med Sky Sports, hvor han også kommer ind på, hvorfor tiden er så vigtig.

- Jo længere der går desto større er risikoen for, at hjertemusklen aldrig kommer til at komme sig. Faktisk vil der for hvert minut, der går, være et fald i chancerne for, at en person overlever på mellem syv og ti procent. Så det er meget afgørende at holde hjertet i gang og få det startet op igen.

Det er ikke kun for at hjertet kommer til at blive godt igen, understreger eksperten.

- Det er også sådan at andre organer som eksempelvis hjernen får blod, så man efter, man har klaret det, forbliver rask. Den gode nyhed er derfor, at de fik ham tilbage på fem minutter, lyder det fra hjerte-lægen.

Dr. Sanjay Sharma peger endvidere på, at der nu skal være en del tests for Eriksen. Nogle af dem er han vant til fra klubhold, men de kommer også til at se på andre ting, som man normalt ikke kigger efter.

- Det kan være åreforkalkning, som man sjældent ser hos spillere, der er unge som Christian Eriksen, forklarer lægen, som også bemærker, at der kan være tale om en såkaldt mild betændelse i hjertemusklen eller arvæv.

Han stod desuden bag testene af danskeren, da han spillede i Tottenham frem til 2019, hvorefter danskeren skiftede til Inter. Det er noget, som Sharma har fortalt om. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020