Video : Tipsbladet
EM

Højbjerg hylder serber: Var en storebror for mig

Dusan Tadic er en af Serbiens helt store omdrejningspunkter, og danske Pierre-Emile Højbjerg er fuld af beundring for spilleren, som han ikke er bange for at kalde en storebror for ham.

MÜNCHEN (Tipsbladet): Hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at hente en sejr tirsdag aften mod Serbien, så kræver det, at man lukker ned for deres individualister.

Her råder Serbien over en rigtig dygtig en af slagsen i form af Dusan Tadic. 

Selv om alderen efterhånden siger 35, så er Tadic stadig instrumental for både sit landshold og sin klub Fenerbahce. Tadic scorer mål, han laver assists, og han har efterhånden gjort det i en del år. 

Det ved Pierre-Emile Højbjerg alt om. Danskeren spillede 50 kampe sammen med Tadic i to år i Southampton fra 2016 til 2018, og det er noget, som har sat et dybt indtryk hos Højbjerg.

Respekten fra den syv år yngre dansker er i hvert fald ikke til at tage fejl af, da han bliver spurgt ind til Dusan Tadic på pressemødet før tirsdagens kamp, og det er både på det personlige og fodboldmæssige plan.

- Hold kæft vi har brugt meget tid sammen! Jeg så ham meget som en storebror og en læremester. Han tog sig rigtig godt af mig, ikke kun i det spillemæssige, men lige så meget det der foregår her (i hovedet, red.). Der er han virkelig skarp, siger Højbjerg og fortsætter:

- Inden han tog til Ajax, snakkede vi lidt om det der med, at han skulle over til Ajax. Jeg havde talt med nogle, der også har haft noget med Ajax at gøre, og jeg fortalte dem, at for mig er han en spiller med en top mentalitet. 

- Det viste han også i Ajax. Det var helt utroligt så mange mål, han var involveret i, og i hans første sæson gik de i semifinalen (i Champions League, red.), hvor han måske var deres bedste spiller. Så jeg er ikke overrasket over, at han gjorde det så godt, som han gjorde, lyder det fra Højbjerg.

Man må altså formode, at Tottenham-danskeren har gjort sine holdkammerater ekstra opmærksom på Dusan Tadic, for der er tale om en vaskeægte oplægger.

- Han er en spiller, der giver rigtig meget efter sidste aflevering. Han elsker at lave en assist. Det skal man være opmærksom på, siger han med en advarsel, inden han slutter af:

- Jeg har min dybeste respekt for Dusan.

Det var først efter deres fælles tid i Southampton, at Tadic for alvor fik tingene til at klikke. I 2018 skiftede han til Ajax, hvor han straks blev en nøglespiller. Før skiftet til Fenerbahce for et år siden nåede han at spille 241 kampe for den hollandske storklub, og her blev det til imponerende 105 mål og 121 oplæg. 

I Fenerbahce blev det i den forgangne sæson til 16 scoringer og 16 oplæg i alle turneringer. 

Om Tadic starter inde i morgendagens opgør må tiden vise. Han startede af taktiske årsager ude i Serbiens første EM-kamp mod England af taktiske årsager, men mod Slovenien var han tilbage i startopstillingen.