Video : Tipsbladet
EM

Hold øje: Disse 10 kan få et gennembrud ved EM

Hvem får et gennembrud under EM? Her giver Tipsbladet 10 bud - blandt andet en dansker.

Til alle slutrunder er der nogle spillere, der bryder igennem lydmuren og opnår stjernestatus. Det kommer der med sikkerhed også til at være denne sommer.

Og hvem kan det så blive?

I den her artikel kigger Tipsbladet på 10 yngre spillere, der kan stå foran deres internationale gennembrud.

Flere af dem vil sikkert være rimelig anerkendte i forvejen, men alle landsholdsspillere nyder selvfølgelig på den ene eller anden måde succes på klubplan. Derfor er det ikke til at komme udenom spillere, der i forvejen er profilerede, men vi spår dem altså til at tage et hop i deres udvikling denne sommer.

Her er de 10 spillere:

Johan Bakayoko, 21-årig kantspiller, Belgien/PSV Eindhoven
Han blev udråbt som et stort talent, da han som 18-årig smadrede den næstbedste hollandske række for Jong PSV. Nu har Johan Bakayoko taget skridtet op på førsteholdet i klubben og brillerer. I den forgangne sæson storspillede kantspilleren med 24 målinvolveringer i 48 kampe, og med sine dribleevner og sin fart er han en potentiel gamechanger fra bænken.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Johan Bakayoko. Foto: Alamy

Joao Neves, 19-årig midtbanespiller, Portugal/Benfica
Det siger alt om Joao Neves, at han i en alder af blot 19 år har rundet 75 kampe for en storklub som Benfica, og at han i den netop overståede sæson spillede 55 ud af 57 kampe. Og han var en nøglespiller. Den 19-årige portugiser gør sig på den defensive midtbane, hvor han er med til at opbygge spillet med sit fornemme overblik og gode afleveringsfod.

Lamine Yamal, 16-årig kantspiller, Spanien/FC Barcelona
Ja, man kan nemt sige, at han har fået et gennembrud ved at spille 51 kampe for FC Barcelona, men til EM kan endnu flere få set Lamine Yamals imponerende talent. Den purunge kantspiller har brilleret i sine tre seneste landskampe med i alt seks assister. Fortsætter præstationerne til EM, bliver hypen ikke mindre.

Arda Güler, 19-årig offensivspiller, Tyrkiet/Real Madrid
Arda Güler kommer til EM ovenpå en blandet første sæson i Real Madrid. Han tilbragte hele efteråret skadet, men i foråret fik han mere spilletid og udnyttede det til at score seks mål i 10 kampe. Han kan gøre sig på kanten eller den offensive midtbane og kan både lægge op til og selv score mål.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Arda Güler. Foto: Alamy

Warren Zaire-Emery, 18-årig midtbanespiller, Frankrig/PSG
74 kampe, fem mål og syv assister for PSG. Og det i en alder af blot 18 år. Ja, Warren Zaire-Emery har allerede opnået meget, og et landsholdsgennembrud kan også snart komme. Problemet er, at han skal kæmpe med stjerner som Aurelien Tchouameni, Eduardo Camavinga, N’Golo Kante og formstærke Youssouf Fofana om spilletid på den franske midtbane.

Xavi Simons, 21-årig offensivspiller, Holland/RB Leipzig
Xavi Simons gik først viralt som blot 13-årig i 2017, da han var kaptajn for et af FC Barcelonas ungdomshold. Der skulle gå nogle år, men nu har han bevist, at talentet er der. Over de seneste to sæsoner har han været udlejet fra PSG til henholdsvis PSV Eindhoven og RB Leipzig, og det med imponerende præstationer til følge. I Hollands generalprøve scorede Xavi Simons også sit første landsholdsmål - og det bliver med sikkerhed ikke det sidste. 

Morten Hjulmand, 24-årig midtbanespiller, Danmark/Sporting CP
Selvfølgelig skal der en dansker på listen! Den danske trup er ikke spækket med unge spillere, men Morten Hjulmand har imponeret i stor stil i testkampene før EM og får også ros for sine præstationer i Sporting CP. EM kan blive hans gennembrud på landsholdet og sikre endnu mere international omtale.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Morten Hjulmand. Foto: Alamy

Benjamin Šeško, 21-årig angriber, Slovenien/RB Leipzig
Vi fortsætter i Danmarks gruppe med de tre sidste på listen. I Danmarks første gruppekamp møder Kasper Hjulmands mandskab Slovenien, og her er Benjamin Šeško den helt store offensive stjerne. Han har været flyvende for RB Leipzig i foråret med 11 mål og to assister i 16 kampe. Den 21-årig spids er særligt farlig i luften, så Jannik Vestergaard, Joachim Andersen og co. får deres sag for.

Marc Guehi, 23-årig forsvarsspiller, England/Crystal Palaace
Mange taler om Adam Wharton som et bud på et engelsk gennembrud, og midtbanespilleren er da også utrolig spændende. Marc Guehi kan imidlertid ende med en endnu større rolle. Med Englands skadesproblemer i bagerste kæde, kan han nemlig meget vel komme til at få en stor portion minutter på grønsværen. Han har været fast makker med Joachim Andersen i Crystal Palace, og han skal forsøge at gøre livet surt for Rasmus Højlund og co. i anden runde.

Lazar Samardžić, 22-årig midtbanespiller, Serbien/Udinese
Serbiens største stjerner er ældre profiler som Dusan Tadic, Aleksandar Mitrovic og Sergej Milinkovic-Savic, men på midtbanen er Lazar Samardžić deres måske mest spændende spiller. Han har storspillet i Udinese de seneste sæsoner og kan lande et stort skifte med en god slutrunde. En sjov krølle på halen er, at han er født i Tyskland, men har valgt at spille for Serbien.

Honorable mentions:
Riccardo Calafiori (forsvarsspiller, Italien/Bologna), Georgiy Sudakov (midtbanespiller, Ukraine/Shakhtar Donetsk), Joshua Zirkzee (angriber, Holland/Bologna), Arthur Vermeeren (midtbanespiller, Belgien/Atletico Madrid), Goncalo Inacio (forsvarsspiller, Portugal/Sporting CP), Adam Wharton (midtbanespiller, England/Crystal Palace)