• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Hjulmand giver landsholdets yngste et nyt kælenavn

Foto: Getty Images

Kasper Hjulmand har opfundet et nyt kælenavn til landsholdet nye stjerne, Mikkel Damsgaard.

Af Kenneth Jensen

Mikkel Damsgaard spillede falsk 9'er for Danmark, da det endte med et nederlag på 1-2 til Belgien i den anden gruppekamp, og selv om Danmark nu står på nul point efter de to første kampe, er der stadig muligheder for at komme videre.

I opgøret var der mange store præstationer - ikke mindst i front, hvor Mikkel Damsgaard, bare 20 år, stemplede ind og leverede en forrygende præstation.

Også Hjulmand var imponeret.

- Damsinho kalder jeg ham. Jeg har set "Dams", siden ham kom fra Jyllinge til FC Nordsjælland, og dengang spillede han også sådan. 

- Jeg har set i træning, at han er en fodboldspiller, der bare går ud og spiller, som han altid har gjort. Han er ligeglad mod hvem. Det er en super spiller, Damsinho, lyder det fra den danske landstræner.

Der var i øvrigt også ros til en af modstanderens spiller, nemlig Romelu Lukaku, der tydeligt også var rørt under kampen, efter Christian Eriksen altså kollapsede i lørdags og i dag blev hyldet under kampen.

- Lukaku er et stort menneske, og han er venner med Christian. Det siger meget. Alle os i spillet hænger sammen. Vi er en fodbldfamilie

Selv om Danmark står noteret for nul point, er Kasper Hjulmand fuld af fortrøstning forud for kampen mandag.

- Jeg må sige, som jeg også sagde til spillerne, jeg er kun skuffet over resultat. Det er vanvittigt ikke at få noget med fra kampen. Stor respekt for den her gruppe. De besidder alle kraft og kvalitet, når de bare fire dage efter, de var lige ved at miste en af deres bedste venner, kunne samle sig op og gennemføre kampen. Og gå ud og totalt dominere verdens nummer et. Det afkræver respekt fra min side.

- Og så vil jeg gerne sige tusind tak for den opbakning, vi har fået hele dagen. Hele landet har givet os så meget opbakning. Vi har haft Christian i hovederne og i hjertet, og selv om der venter nogle svære uger, vil vi altid være der for Christian. Det er temaet i aften. Så samler vi os og går i gang med at forberede mod russerne. Vi er ikke færdige - vi angriber igen, sagde Hjulmand.

Læs Tipsbladets karakterer fra ogøret mod Belgien her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020