18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Italien - Albanien

De forsvarende europamestre fra Italien indleder titelforsvaret mod Albanien, der er underdog i en svær gruppe, der også tæller Spanien og Kroatien.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 21:00
Spillested: Signal Iduna Park, Dortmund, Tyskland
Dommer: Felix Zwayer
På TV: DR1

Holdnyt:
Italien
Italien overraskede med den flotte EM-titel i 2021, men lige så flot det var, lige så skuffende var det for Gli Azzurri, at de efterfølgende missede VM i Qatar efter playoffnederlag til Nordmakedonien.

Nu er de på en mission for at genvinde den tabte ære, men de vaklede på afgrundens rand i kvalpuljen, hvor England snuppede en sikker førsteplads, og Italien i sidste spillerunde skulle undgå nederlag ude mod Ukraine.

Det endte 0:0, så nu står Italien i deres 8. EM-slutrunde på stribe.

De kunne dårligt have fået en mere vanskelig lodtrækning med Spanien og Kroatien som gruppens øvrige hold.

Italien er dog gruppens næstfavorit efter Spanien, og med den tidligere mestertræner fra SSC Napoli, Luciano Spalletti, ved roret, skal Italien nok komme med videre fra gruppen.

De har dog åbenlyse udfordringer i front, hvor de glade dage med Inzaghi, Insigne eller Immobile er ovre, og de mangler en konstant og pålidelig målsluger.

Gianluca Scamacca fra West Ham er bedste bud lige nu, og det siger vel i virkeligheden mere om niveauet af mulighederne i front end nok så mange fagter med hænderne.

Defensivt vogter Donnarumma målet, mens Bastoni fra mesterholdet Inter formentlig bliver krumtappen i det centrale forsvar.

Federico Chiesa skal påtage sig et stort ansvar for flair og fart i den offensive del af spillet, og så skal et par wingbacks formentlig deltage flittigt i spillet frem af banen også.

Albanien
Albanien er med ved EM for anden gang i historien.

Da de første gang var med i 2016, var det ikke noget at skrive hjem om, men smerten over, at de sluttede foran Danmark i kvalpuljen dengang, nager stadig inderligt.

Der var ikke en finger at sætte på den albanske kvalifikation i denne omgang. De sluttede på førstepladsen i gruppe E foran Tjekkiet, Polen, Moldova og Færøerne.

Det blev blot til ét nederlag i de otte kampe i gruppen, og albanerne kunne godt tillade sig at have forventninger om mere end i 2016, hvor de tabte til Schweiz og Frankrig og slog Rumænien i den sidste knap så vigtige kamp.

Men de er havnet i en modbydelig gruppe, og det ser meget svært ud for de albanske drømme om en plads i ottendedelsfinalen.

Det er ellers en habil trup, de har med, hvor flere af spillerne optræder for store klubber til hverdag. Særligt hos naboerne fra Italien.

Hysaj og Djimsiti i forsvaret spiller hos henholdsvis Lazio og Europa League-vinderne, Atalanta, i Serie A, hvor også Kristjan Asllani spiller hos mestrene Inter.

I front er den farligste mand Armando Broja, der er fra Fulham, men det er nok særligt det sprudlende angrebsspil, der kan give udfordringer for albanerne.

Holdets træner er brasilianske Sylvinho, der tidligere har haft tøjlerne hos Lyon i Ligue 1, Corinthians i Brasilien og nu altså er hos Albanien.

Han blev ansat i januar 2023, og inden året sluttede, havde han kvalificeret Albanien til EM og blev udnævnt til albansk statsborger.

Karantæner:
Italien: Ingen
Albanien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Italien (3-4-3): Donnarumma – Darmian, Buongiorno, Bastoni – Di Lorenzo, Jorginho, Cristante, Dimarco – Frattesi, Chiesa – Scamacca

Albanien (4-2-3-1): Berisha – Hysaj, Ismajli, Djimsiti, Mitaj – Ramadani, Asllani – Asani, Bajrami, Seferi – Broja

Dom:
Italien kan formentlig ikke bære endnu en skuffelse. Støvlelandet er allerede ydmyget ved at have kikset kvalen til to VM-slutrunder i træk. EM-titlen i 2021 var kun lige nok som trøst.

Der er spændende navne hos italienerne, og deres struktur og defensive fundament plejer at være upåklageligt.

Offensiven er dog ikke imponerende, og de kan få svært ved at nedbryde albanerne, der holdt buret rent i fire af deres otte kvalkampe, og som i alt indkasserede bare fire mål.

Italien er storfavoritter, men det dufter mest af alt af en taktisk præget og tæt åbningskamp for holdene. 0:0.

Spilforslag:
Uafgjort til odds 5,00 hos Expekt. Husk, at odds kan ændre sig løbende.