EM Ole Hoffskov

- Jeg taler aldrig nogensinde om det

Foto: Getty Images

Kasper Schmeichel er forberedt på, at EM kan byde på én eller flere straffesparkskonkurrencer.

Af Ole Hoffskov

Da Danmark røg ud af VM-slutrunden i 2018, var det efter straffesparkskonkurrence. De senere finalister fra Kroatien ekspederede som bekendt de rød-hvide ud af turneringen.

Nu kan én eller flere gysere fra 11-meter-pletten vente lige om hjørnet. 

EM går i gang på lørdag for Danmarks vedkommende, og hvis landsholdet går videre fra gruppen, kan straffesparkskonkurrencer komme i spil. I den forbindelse har Danmark en utrolig dygtig målmand i Kasper Schmeichel.

Han vil dog ikke løfte noget af sløret for sine forberedelser til den helt særlige disciplin.

- Jeg snakker ikke om straffespark. Aldrig nogensinde. Kan du finde ét sted, hvor jeg har gjort det?, siger Kasper Schmeichel.

Hvorfor gør du ikke det?

- Det ville da være dumt at give noget væk. 

Den danske landsholdsmålmand vil til gengæld gerne sætte en masse superlativer på, hvor meget han glæder sig til at spille tre EM-kampe på hjemmebane i Parken.

- Det er en unik følelse, det er ikke noget, vi har prøvet før. Det at kunne være i de her omgivelser er fantastisk. At vågne op og skulle i Parken for at spille en slutrundekamp er unikt, og det er noget, jeg helt sikkert ikke kommer til at prøve igen i min karriere, siger Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichels konkurrenter på landsholdet er Frederik Rønnow og Jonas Lössl, men der er ikke den mindste tvivl om, at det er Schmeichel, der skal vogte målet under EM.

Han fastslår, at han har den største respekt for sine to rivaler.

- Jeg har stået i alle positioner i den her målmandsgruppe. Jeg har været tredjevalg, jeg har været andetvalg, og jeg har været førstevalg. Jeg forstår og respekterer hver eneste position i den.

- Rollen som reservemålmand er uden tvivl den sværeste på et fodboldhold. Man er nødt til at træne for fuld gas og være klar til at spille på kampdage, men du får ikke den forløsning, det er at spille kampen. Det er både fysisk og mentalt utrolig svært. Jeg har ikke andet end kæmpe respekt for de målmænd, der udfylder de roller. Jeg har som sagt selv udfyldt den rolle i mange år, slutter Kasper Schmeichel.

Danmark møder Finland på lørdag klokken 18.00.