Video : Tipsbladet
EM

Kasper Schmeichel imponeret: Han er verdensklasse!

Kasper Schmeichel hylder slovensk stjernespiller.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Søndag går det løs for det danske landshold, der indleder EM-slutrunden mod Slovenien. Det er et hold, Danmark høstede fire ud af seks mulige point imod i EM-kvalifikationen.

Kasper Hjulmands mandskab kan næppe løbe fra favoritværdigheden i åbningskampen, men der er i høj grad kvalitet i begge ender af banen på det slovenske mandskab. I angrebet råder man over RB Leipzig-stjernen Benjamin Sesko, og på kassen står Jan Oblak, der regnes som én af verdens bedste målmænd.

Kasper Schmeichel lægger ikke skjul på, at den slovenske keeper imponerer ham.

- Han er en verdensklassemålmand. Han er en målmand, der gennem rigtig mange år har vist et meget højt niveau. Jeg tror, at det bedste, jeg kan sige om ham er, at han er verdensklasse, siger Kasper Schmeichel.

Den danske målmand har ingen problemer med at holde nerverne i ro her et par dage inden, at det for alvor går løs. 

- Jeg er meget rolig. Vi prøver at få så normal en opbygning som muligt, men vi glæder os til at komme i gang. Vi har været samlet i noget tid efterhånden, og nu vil vi bare gerne i gang med EM, siger Schmeichel, der ikke lader sig rive med af EM-feberen.

- Det her er mit arbejde, og selv om jeg også er fodboldfan, er det også mit arbejde. Så jeg angriber det, som jeg ville angribe en hvilken som helst anden kamp.

Den danske veteranmålmand er helt bevidst om, hvad EM-slutrunden betyder for de danske fans - både hjemme i Danmark og de medrejsende til Tyskland.

- Billeder af de danske fans hænger vi op, når vi holder møder, og vi ser video fra fanzonen, fordi det betyder meget for os. Man skal huske, at vi alle har været fans, og den dag, vi stopper, kommer vi til at være fans igen.

- Det, der er forskel på klub- og landsholdsfodbold, er, at landsholdsfodbold kan samle på en helt anden måde, og det skal man huske som landsholdsspiller. Når man trækker i trøjen, kigger et helt land med, og det rammer os dybt, fordi vi har alle været én af dem, der har siddet og kigget på landsholdet, lyder det fra Kasper Schmeichel. 

Der er kickoff mellem Danmark og Slovenien søndag klokken 18.00.