Video : Tipsbladet
EM

Klar tale: Det her skulle du have gjort, Hjulmand!

TV 2-ekspert Martin Mikkelsen mener, at Kasper Hjulmand skulle have skiftet Yussuf Poulsen ind noget før mod Slovenien i stedet for Rasmus Højlund. Højlund leverede nemlig en umoden præstation, siger eksperten til Tipsbladet.

Danmark skuffede i søndagens EM-opgør mod Slovenien.

Her fik det danske landshold nemlig blot 1-1 på trods af en dansk føring ved pausen.

Efter kampen fik Kasper Hjulmand meget kritik for at foretage udskiftninger for sent. Landstræneren foretog først en udskiftning efter 78 minutter, da Joakim Mæhle kom ind i stedet for Viktor Kristiansen.

TV 2-eksperten Martin Mikkelsen siger til Tipsbladet, at landstræneren skulle have skiftet Rasmus Højlund ud noget før. Yussuf Poulsen kom først på banen i stedet for Højlund i det 83. minut.

- Jeg ved godt, hvor svært det kan være. Hvis jeg skal pege på én ting, så skulle han have sat Yussuf Poulsen ind noget før i stedet for Rasmus Højlund. Jeg synes, at han var lidt dyr for vores spil. Han blev alt for direkte, og man kan godt se, hvor sulten han er. Han blev for ivrig. Jeg følte nærmest i anden halvleg, at hver gang han fik bolden, ville han vende og køre selv.

- Det gjorde, at vi mistede bolden, mens vi var på vej frem, og det gav en mere åben kamp. Vi inviterede slovenerne ind i kampen. Det var en lidt umoden præstation, men jeg kan godt forstå, at Hjulmand gerne vil have ham i gang. Han er jo vores angrebses.

- Det er måske det eneste. Yussuf Poulsen er lidt mere moden, og han er super stærk med ryggen til mål og god til at få den og lægge den af. Jeg tror, at det kunne have givet noget ro.

- Jeg kunne se, at Højbjerg var mere træt, end han plejer, og måske kom den for sent. Jeg tror, at Hjulmand har så meget tillid til de bærende spillere, at de selv kan styre det og melde, hvis de er færdige, siger Martin Mikkelsen til Tipsbladet.

Famlede
Danmark var foran efter de første 45 minutter, men billedet var et helt andet i anden halvleg. Eksperten mener, at det blev kaotisk, og det håndterede de danske spillere ikke så godt.

- De havde pludselig ikke noget at tabe, og de skulle jagte et resultat. Danmark stod med de tre point efter den fantastiske start, og de begyndte at skue op på resultattavlen. Når man gør det, bliver man passiv, og der opstod lidt tvivl. 'Hvad var gameplanen egentlig?' Jeg synes, at kampen blev for åben, og der er slovenerne gode. De er gode på omstillinger, Hvis der er rum at løbe i, er de rigtig farlige. Det var en mangel på kontrol fra Danmarks side, der inviterede slovenerne ind i kampen.

- Danmark begyndte at famle lidt og vidste ikke, hvad de skulle gøre. I det kaos var der nogle spillere som Højlund, som fremstod lidt umoden og blev for ivrig. Det var med til at skabe en åben kamp. De fik nogle flere angreb og flere dødbolde, og så kan det ske, at de scorede, siger TV 2-eksperten til Tipsbladet.

Danmark skal næste gang i aktion ved EM torsdag 20. juni, hvor England er modstanderen.