Video : Tipsbladet
EM

Kroatien - Albanien

Både Kroatien og Albanien tabte første gruppekamp, og er således presset frem for at jagte sejren onsdag eftermiddag i Hamborg.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 15:00
Spillested: Volksparkstadion, Hamborg
Dommer: Francois Letexier, Frankrig
På TV: DR1

Holdnyt:
Kroatien:
Luca Modric og co. har leveret kæmpe resultater ved de to seneste VM slutrunder, som har budt på henholdsvis finale i 2018 og semifinale i 2022, men ved EM er det til gengæld aldrig blevet til den store succes.

Kroatien er således aldrig nået længere end kvartfinalen i turneringen, og bedømt ud fra første gruppekamp mod Spanien, er der heller ikke umiddelbart noget, som tyder på, at de kommer til at gribe ud efter sølvtøj i denne omgang, selvom det selvfølgelig er for tidligt at male fanden på væggen.

Nederlaget til Spanien var trods alt ikke det mest overraskende af slagsen, og indsatsen var vel egentlig heller ikke så skidt, som resultatet på 3-0 antyder.

Spanien var på dagen bedre og skarpere, men Kroatien spillede sig selv frem til en hel del gode scoringsmuligheder, og fik endda også chancen fra 11-meterpletten i anden halvleg. En chance som Petkovic dog missede.

Fortjent nederlag, men også lidt stolpe ud for kroaterne.

Zlatko Dalic’ tropper har fortsat fine muligheder for at spille sig videre til ottendedelsfinalen, især med tanke på, at de fire bedste treer i gruppespillet også sikrer videre avancement.

Det vil dog med stor sandsynlighed kræve en sejr onsdag eftermiddag mod Albanien, der ligner det hold i Gruppe B, som bare skal besejres, inden der på mandag venter en nervepirrende sidste gruppekamp mod Italien. 

Albanien:
Albanien skrev national fodboldhistorie i 2016, da de for første gang nogensinde deltog ved en slutrunde. Det blev ikke til avancement fra gruppespillet, men til gengæld skrev albanerne endnu et stykke historie, da Rumænien blev besejret undervejs.

Lørdagens første gruppekamp mod Italien bød på endnu et afsnit i historiebøgerne, og ikke kun i den albanske af slagsen. Med en scoring af Nedim Bajrami efter blot 23 sekunder, tegnede Albanien sig nemlig for den hurtigste scoring nogensinde ved en EM-slutrunde.

Albanerne formåede dog ikke at følge op på den fuldkommen fremragende start, og allerede efter 16 minutter var de således nede med 2-1, og tabte som forventet mod en markant stærkere modstander, omend det var med mere beskedne cifre end man kunne have forventet.

Sylvinhos mandskab er havnet i en ubarmhjertig gruppe, som velsagtens er den stærkeste af alle ved slutrunden, og bedømt ud fra første gruppekamp dufter det ikke af meget mere EM-historieskrivning fra Albanien i denne omgang.

Karantæner:
Kroatien: Ingen
Albanien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Kroatien (4-3-3): Livakovic - Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol - Modric, Brozovic, Kovacic - Majer, Budimir, Kramaric

Albanien (4-4-1-1): Strakosha - Hysaj, Ajeti, Djimsiti, Mitaj - Asani, Ramadani, Asllani, Seferi - Bajrami - Broja

Dom:
Kroatien er klare favoritter til onsdagens opgør mod Gruppe B’s formodede prygelknabe Albanien.

Begge hold tabte i første runde, og derfor er der ikke så meget at rafle om her - Der skal tre point på kontoen, hvis drømmen om videre avancement for alvor skal vækkes til live.

Kroaterne bør gøre nok til at vinde, men i kampen mod Spanien manglede der både energi og defensiv organisation, så det er ikke utænkeligt, at frie Albanien kan bide fra sig.

2-1 til Kroatien. 

Spilforslag:
Begge hold scorer odds 2.10 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.