Video : Tipsbladet
EM

Landstræner roser ham for Brøndby-skifte

Patrick Pentz er førstevalget, når Østrig om et par dage indleder EM-slutrunden.

Det skulle have være Alexander Schlager, der skulle være førstevalget i det østrigske mål, når Ralf Rangnick og Østrig på mandag indleder EM-slutrunden med et svært opgør mod Frankrig.

Men i stedet bliver det Patrick Pentz fra Superligaen og Brøndby IF, der er at finde i kassen, da Schlager er blevet skadet.

Det har landstræner Ralf Rangnick bekræftet på et pressemøde, hvor han samtidig også roser målmanden for at tage skiftet til Brøndby IF, som har sikret ham masser af spilletid, selvtillid og altså et sæt sølvmedaljer i den sæson, der netop er afsluttet.

Samtidig har han og Brøndby været så glade for samarbejdet, at Brøndby har købt keeperen fri af Bayer Leverkusen, og nu har parterne papir på hinanden fire år frem.

- Det taler for ham, at han er en klog knægt, der tog turen til Brøndby. Uden det skifte og det faktum, at han har spillet regelmæssigt, ville han sandsynligvis ikke være i målet på mandag, siger Ralf Rangnick ifølge Kicker.

Den 27-årige keeper står noteret for seks A-landskampe for Østrig, og han har blandt andet mødt Frankrig et par gange tidligere, da han var i kassen i et par Nations League-kampe. I øvrigt var han også i målet, da Østrig tabte 1-2 hjemme til Danmark i samme Nations League-turnering.

Det er ikke kun hans evner med hænderne, som den østrigske landstræner sætter pris på.

- Fodboldmæssigt er han næsten på niveau med en markspiller. Men han er ikke en af vores 25 bedste markspillere - ellers havde vi udtaget ham som markspiller, siger Ralf Rangnick.

Østrig er foruden Frankrig i pulje med Holland og Polen.