• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Lössl jubler over Lars Høgh: Beundringsværdigt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den danske landsholdsholdskeeper Jonas Lössl fortæller, hvordan han beundrer Lars Høgh, der har været igennem et alvorligt sygdomsforløb.

Af Kenneth Jensen

Han er tidligere landsholdsmålmand, Lars Høgh, og nu er han igen med landsholdet som træner for de danske keepere.

Og Høgh er med i slutrunden, efter han selv har været igennem et meget alvorligt sygdomsforløb.

I målmandsgruppen har man meget høje tanker om den fynske legende, der har været kræftsyg, og det er af stor betydning for gruppen, at den tidligere OB'er er med ved slutrunden. 

- Lars kender os godt alle sammen. Han har haft "Røn" (Rønnow) på klubplan,han har kendt mig i 11 år. Jeg hørte en lille historie om, at han nærmest sad på fødegangen, da Kasper (Schmeichel) kom til verden. Han kender os godt hver især. Han er kernen i gruppen, der får det til at hænge sammen. Af hårde omstændigheder var han jo væk i en periode, og der savnede vi ham helt vildt. Det, at han er her, kan virkelig noget, siger Jonas Lössl til TV3 Sport om Lars Høgh.

Lars Høghs sygdomsforløb betød blandt andet, at han i en periode ikke kunne være med landsholdet, og derfor valgte de tre keepere at besøge og opmuntre målmandslegenden.

- Det er fantastisk. Jeg skrev og ringede også til ham og sagde, at det var beundringsværdigt, hvordan han har kæmpet sig igennem det her. Vi tog over til ham, da han ikke var med her i samlingerne - vi tre (målmænd) kørte over til ham og besøgte ham i sommerhuset. Det er vores familie her, når vi ikke kan være med vores familie hjemme, så ingen tvivl om, at den her keepergruppe er noget specielt, også ud over fodbold, siger Jonas Lössl.

Jonas Lössl og Frederik Rønnow er reserver for førstevalget Kasper Schmeichel i denne slutrunde, så opgaven er at holde det danske førstevalg varm og samtidig sikre, at folk i truppen har det godt.

Danmark indleder EM lørdag med et opgør mod Finland. Læs optakten til kampen her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020