Video : Tipsbladet
EM

Østrig - Frankrig

EM-favoritterne fra Frankrig starter ud med en kompliceret opgave i første runde, hvor Ralf Rangnicks genfødte Østrig venter.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 21:00
Spillested: Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
Dommer: Endnu ikke offentliggjort
På TV: DR1

Holdnyt:
Østrig:
Ralf Rangnick fik aldrig den store succes som Manchester United-træner, men det siger måske mere om den engelske storklub end den tyske træner.

I hvert fald har Rangnick stor succes i rollen som østrigsk landstræner. Det startede ellers skidt ud med en sløjt Nations League-kampagne, men siden er det blot blevet til et nederlag i 14 kampe.

‘’The Godfather of gegenpressing’’ har forvandlet et rimelig ordinært landshold til et mandskab, som man faktisk godt kan tillade sig at have forventninger til. Selv ved en slutrunde.

Østrig tabte kun én kamp i kvalifikationen. Ude mod gruppevinderne Belgien, mens de resterende syv kampe bød på seks sejre, blandt andet to af slagsen mod vores svenske naboer.

Spiller for spiller ser det østrigske landshold ikke videre skræmmende ud, men Rangnick har fået stablet et stærkt kollektiv på benene, som på trods af en svær gruppe med både Holland og Frankrig, bør have chancer for at spille sig videre til ottendedelsfinalen.

Østrig-kaptajn David Alaba er ikke nået at blive sin længerevarende skade kvit i tide til at blive en del af EM-truppen.

Frankrig:
‘’Les Bleus’’ er blandt EM’s klareste favoritter. De fleste peger på enten England eller Frankrig som mest oplagte vinder af slutrunden, og det er der ikke så meget at sige til. 

Spiller for spiller har Frankrig nok Europas mest helstøbte mandskab. Der er kvalitet i alle kæder fra målmand til angreb, alle spillere i den formodede startellever kommer fra absolutte topklubber, og nå ja, så råder franskmændene selvfølgelig også over slutrundens største individualist i verdensstjernen Kylian Mbappe. 

Umiddelbart er det svært at forestille sig, at særlig mange af de deltagende lande kan hamle op med Frankrig, mey hey, det tænkte man vel også til EM i 2021, og der røg Deschamps mandskab allerede ud i ottendedelsfinalen til mere upåagtede Schweiz. 

På bagkant af det smertelige finale VM-nederlag til Argentina i vinteren 2022, cruisede Frankrig sig som forventet igennem EM-kvalifikationen helt uden nederlag. Syv sejre og et enkelt X i otte kampe, var mere end rigeligt til at snuppe førstepladsen foran Holland, som de også må forventes at skulle duellere om duksepladsen med her i Gruppe D. 

Frankrig er gode, men de fire testkampe forud for slutrunden har sået lidt tvivl om, om EM-favoritterne nu også er helt oppe i gear? Nederlag til Tyskland og 0-0 mod Canada var ikke videre imponerende, og det var indsatserne mod Chile og Luxembourg heller ikke, selvom det blev til sejr. 

Kingsley Coman har døjet med sygdom op til dette opgør, mens Kylian Mbappe har været på skånekost, da han kæmper med en lille skade. 

Karantæner:
Østrig: Ingen
Frankrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Østrig (4-2-3-1):
 Pentz – Posch, Danso, Wöber, Mwene – Seiwald, Grillitsch – Laimer, Sabitzer, Baumgartner – Gregoritsch

Frankrig (4-2-3-1): Maignan – Koundé, Saliba, Upamecano, T. Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembélé, Griezmann, Mbappé – Thuram

Dom:
Hvis Frankrig rammer niveau, er der ikke mange nationer, som kan nå dem til sokkeholderne. Spørgsmålet er bare, om ''Les Bleus'' er klar fra start? 

Det tyder deres testkampe nemlig ikke umiddelbart på. 

Østrig ser stærke og spændende ud under Ralf Rangnick, hvor de har vist, at de kan og vil ofre noget frem i banen. 

På den baggrund ser jeg heller ikke de østrigske underdogs som helt chanceløse mod de franske EM-favoritter. 

Tæt og underholdende affære i vente. 2-1 til Frankrig. 

Spilforslag:
Begge hold scorer til odds 1.80 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.