• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Danmark - Belgien

Foto: Getty Images

Der venter Danmark en ufattelig vigtig kamp, når Belgien gæster Parken. Kampen kommer fem dage efter Christian Eriksens kollaps.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Parken, København
Gruppe B
Dommer: Björn Kuipers, Holland
På TV: TV3
Hashtag: #danbel #denbel #fordanmark #emdk

Holdnyt:
Danmark:
Hvor starter man i sådan en optakt?

Alt har siden lørdag handlet om Christian Eriksen, der faldt om mod Finland. Hurtigt arbejde fra lægerne bragte Eriksen tilbage til livet, og han er nu i stabil tilstand på Rigshospitalet, mens han afventer yderligere undersøgelser.

Han er selv kommet med en opdatering på sociale medier, hvor han har skrevet, at han har det godt - efter omstændighederne - og at han nu vil støtte landsholdet og håber, at andre gør det samme.

Derfor kan vi nu også kigge frem mod torsdagens opgør mod verdensranglistens nummer et, Belgien. Efter UEFA's skandaløse beslutning om at sende danskerne og finnerne tilbage på banen, selv om en spiller halvanden time forinden var faldet om med hjertestop, har danskerne brug for point mod Belgien, da det endte med et nederlag på 0-1 mod finnerne.

Og mod Belgien er Danmark altså uden sin bedste spiller i Christian Eriksen, og det er meget sjældent, at Danmark har spillet kampe uden Eriksen. Kun fire gange siden VM i 2010 har Eriksen ikke spillet en gældende kamp - i VM 2010 vandt med 2-1 over Cameroun med Eriksen på bænken, mens de tre andre gange er endt 0-0. Mod Albanien, Armenien og Irland.

Derfor er det ukendt farvand for holdet, ligesom det heller ikke er til at sige, om spillerne mentalt kan fokusere på at spille opgøret. Det må tiden vise, omend Kasper Hjulmand har været optimistisk på det seneste og givet udtryk for, at han har alle mand til rådighed. En mulighed kan være at ændre formation til opgøret, så man spiller med tre centrale forsvarsspillere. Det er noget, landstræneren har testet mod slutningen i visse kampe.

Jonas Wind kan få en pause, da han ikke er den stærkeste spiller, når det kommer til presspillet, og ender det med en 3-4-3 - som også kan være en 5-4-1 eller en 3-5-2, hvis man vælger en falsk 9'er - kan det være, vi ser opstillingen offensivt med Yussuf Poulsen forrest, flankeret af Skov Olsen og Braithwaite. Spillere, der kan presse, og som samtidig har noget individuel kvalitet samt fart.

Der kommer omkring 25.000 mennesker i Parken til opgøret, og alle vil - ligesom spillerne i øvrigt - have Eriksen i tankerne. De vil støtte holdet og Eriksen, og spillerne vil spille kampen for Eriksen. Forsøge at vinde for Danmarks 10'er.

Apropos 10 - fra minuttal 10 til 11 på kampuret ønsker danske fans at klappe for Eriksen som en støtte til den 29-årige landsholdsspiller.

Der er ikke umiddelbart meldinger om skader i Danmarks trup, og Robert Skov, der var ude med en mindre skade mod Finland, er tilbage i aktion. 

Belgien:
De belgiske forhåndsfavoritter kom fra land ved EM med en sejr på 3-0 over Rusland. Romelu Lukaku scorede to gange, og dermed står belgierne godt i forhold til at komme videre fra slutrunden.

Nationen har Axel Witsel tilbage, men han har ikke spillet en kamp siden starten af januar.

Kevin de Bruyne er tilbage i træning, efter han brækkede et par knogler i ansigtet i forbindelse med Champions League-finalen, og derfor ser det ud til, at belgiernes bedste spiller kommer i spil i opgøret mod Danmark.

Eden Hazard er også ved at finde sin kampform, mens landstræner Roberto Martinez er uden forsvarsspiller Timothy Castagne, der udgik af opgøret mod Rusland med en skade. Han er færdig ved slutrunden.

Belgien har slået Danmark i de seneste par landskampe i Nations League, og der fik man syn for sagen, at Belgien har et suverænt landshold.

Karantæner:
Danmark: Ingen
Belgien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (3-4-3): Schmeichel - Kjær, Christensen, Vestergaard - Wass, Højbjerg, Delaney, Mæhle - Skov Olsen, Poulsen, Braithwaite

Belgien (3-4-3): Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen - Meunier, Dendoncker, Tielemans, T. Hazard - Mertens, Lukaku, Carrasco

Profilen:
Hvis Danmark skal have noget med fra kampen, skal Romelu Lukaku lukkes ned. Han er en forrygende angriber, der åbnede med to mål mod Rusland.

Vidste du, at..:
I Danmarks trup er der bare fire spillere, der hører til i Superligaen, mens der i Belgiens trup bare er to spillere fra klubber i Belgien. Det viser meget godt, at det er trupper med spillere fra store adresser.

Dom:.
Det er meget svært at vurdere, hvad det danske landsdhold kommer med. Belgien går ind til opgøret som favorit, da danskerne er uden sin bedste spiller, mens de Bruyne er tilbage for Belgien. 

Og hvad er den mentale tilstand hos de danske spillere? Kan de fokusere efter den uhyggelige oplevelse lørdag, eller er det mentalt ramte spillere? Man kan håbe, det lader sig gøre at samle ressourcerne og spille for Christian Eriksen. Naturligvis med støtte fra de mange danskere på stadion på det, der bliver en emotionel aften i Parken.

Vi håber på et godt dansk resultat, men det ser svært ud. 2-1 til de dygtige belgiere. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020