18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Polen - Østrig

Polen og Østrig står begge noteret for nul point efter første kamp ved EM, og skal dermed ud at jagte sejren fredag aften i Berlin.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 18:00
Spillested: Olympiastadion, Berlin
Dommer: Halil Meler, Tyrkiet
På TV: DR1

Holdnyt:
Polen:
Det polske landshold er havnet i ubarmhjertigt selskab med stærke fodboldnationer i Holland og Frankrig samt et østrigsk landshold, som blomstrer under Ralf Rangnicks ledelse, og må således betragtes som Gruppe D’s klare underdog.

Den rolle er der ikke ændret synderligt på efter første gruppekamp, hvor Polen tabte 2-1 til Holland på et sent mål af den hollandske supersub Wout Weghorst.

Polakkerne måtte til første opgør undvære deres største stjerne, Robert Lewandowski, som fra tribunen kunne se sit mandskab blive kørt ud af banen i første halvleg, hvor Holland kombinerede sig frem til den ene store mulighed efter den anden.

Det var dog Polen selv, som åbnede målscoringen, da Lewandowskis afløser Adam Buksa efter 16 minutter pandede bolden i mål til en noget ufortjent føring.

Szczesny i målet havde stor ære af Polens midlertidige føring, men måtte give fortabt efter en halv time, da et afrettet skud fra Gakpo strøg i kassen.

I anden halvleg havde Polen langt bedre styr på hollænderne, og det begyndte at trække op til et overraskende point, men i sidste ende endte det altså i et fortjent og forventeligt nederlag.

Lewandowski forventes tilbage til dette opgør, og det er særdeles godt nyt for polakkerne, som med stor sandsynlighed skal bruge en sejr mod Østrig for at spille sig videre fra gruppespillet, da sidste kamp byder på endnu hårdere modstand i form af Frankrig.

Østrig:
Østrig kom til slutrunden ovenpå en flot kvalifikation, hvor Ralf Rangnick fik sat et virkelig flot sit aftryk på holdet, og første kamp mod de franske EM-favoritter bød også på en særdeles opløftende præstation.

Blandt andet af Patrick Pentz, som Brøndby virker til at have gjort klogt i at købe fri i Leverkusen inden EM-slutrundens start.

Selv mod et af verdens allerbedste landshold turde Østrig at gå all-in på den kompromisløse RedBull-stil.

Det høje og aggressive pres gav Frankrig en del at forholde sig til, og resulterede i en dejligt underholdende og afvekslende fodboldkamp med optræk til muligheder i begge ender af banen.

Det endte dog uden mål og point for Østrig, som aldrig for alvor fik spillet sig frem til helt de helt åbne målchancer, og kampens eneste mål blev således Wöbers uheldige selvmål i første halvleg.

Spillemæssigt er der i den grad noget at tage med for Rangnick og co. som fik vist, at den risikovillige spillestil har sin berettigelse selv mod de bedste.

Nederlaget til Frankrig var forventeligt, og Østrigs udgangspunkt kan dermed ikke have ændret sig synderligt. Det er i kampene mod Polen og Holland, at pointene til det videre avancement skal sikres.

Karantæner:
Polen: Ingen
Østrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Polen (3-5-2): Szczesny - Bednarek, Salamon, Kiwior - Frankowski, Szymański, Romanczuk, Zielinski, Zalewski - Urbanski, Lewandowski

Østrig (4-2-3-1): Pentz - Posch, Danso, Wöber, Mwene - Seiwald, Grillitsch - Laimer, Baumgartner, Sabitzer - Gregoritsch

Dom:
Polen har kun vundet én ud af syv mulige kampe ved de to seneste slutrunder, og selvom det var tæt på point mod Holland, virkede det til at være mere held end forstand.

I første halvleg var polakkerne spillet helt ned under græstæppet, og selvom Østrig måske ikke er lige så gode som Holland spiller for spiller, kunne østrigernes modige og aggressive spillestil godt give udfordringer for den polske defensiv.

For begge nationers vedkommende er der tale om en kamp, som formentlig skal vindes for at spille sig videre fra gruppespillet, så man må gå ud fra, at der bliver jagtet til det sidste.

3-1 til Østrig.

Spilforslag:
Over 2.5 mål til odds 1.91 ved ComeOn. Husk, at odds kan ændre sig løbende.