• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Raser mod UEFA: Det er en skandale - lav det om

Foto: Getty Images

Det var fuldstændig vanvittigt, at de danske landsholdsspillere skulle vælge imellem at spille EM-kampen mod Finland færdig lørdag aften eller søndag klokken 12, siger en vred chefredaktør for Tipsbladet, Troels Bager Thøgersen.

Af Torsten Kjems Hansen

Det danske landshold blev lørdag aften stillet i en helt urimelig situation, da spillerne efter Christian Eriksen kollaps fik to muligheder præsenteret af UEFA: Spil kampen færdig i aften eller i morgen klokken 12.00.

Det har landstræner Kasper Hjulmand af flere omgange slået fast, og har så sent som på tirsdag morgens pressemøde atter sat streg under, at det var valgmuligheden, der blev stillet fra det europæiske fodboldforbund og at det ikke er rimeligt.

Chefredaktør på Tipsbladet, Troels Bager Thøgersen er rasende over, at UEFA på den måde sætter mennesker i en choktilstand til at skulle vælge imellem disse to scenarier ganske kort tid efter den traumatiske oplevelse, hvor en holdkammerat livløst liggende på banen modtager livsnødvendig førstehjælp med både hjertemassage og hjertestarter.

- Det kan godt være, at man fra UEFA’s side mener, at det var spillernes valg. Sådan hænger det ikke sammen.

- Samtlige psykologer, der har siden kampen har udtalt sig, siger, at mennesker, der oplever så voldsomt et traume, det er at se en medspiller eller en modspiller falder om og skal genoplives - de mennesker skal ikke træffe en beslutning om, hvorvidt de skal spille en fodboldkamp eller ej.

- Det er også den almindelige logik - det er fuldstændig vanvittigt.

- Det er en skandale, at man på den måde tørrer den af på spillerne med signalet om, at "de ville jo selv - det er ude af vores hænder"

- Det er simpelthen ikke godt nok, og det vil sømme sig, at folk fra den øverste UEFA-top kommer frem og erkender, at det var en forkert fremgangsmåde og at reglerne nu skal laves om, lyder det blandt andet fra Troels Bager Thøgersen i videoen, som du kan se i sin fulde længde øverst.

Læs her hvordan Kasper Hjulmand på tirsdagens pressemøde igen slog fast, hvordan UEFA satte det danske landshold under et urimeligt pres.