• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Hjulmand svarer UEFA igen: Vi blev sat under pres

Foto: Getty Images

Det var ikke det danske landsholds ønske at spille videre mod Finland, slår Kasper Hjulmand fast. Han mener, at de muligheder, som UEFA præsenterede Danmark for, var forkerte.

Af Anders Dehn

Mandag aften frikendte UEFA sig selv for begivenhederne efter Christian Eriksens hjertestop i EM-kampen mod Finland. Men landstræner Kasper Hjulmand mener ikke, at UEFA agerede med den medmenneskelighed, som forbundet ellers selv gav udtryk for.

UEFA skrev i et skriftligt svar, at forbundet "behandlede forløbet med største respekt for den følsomme situation og spillerne", og fastholdt sin påstand om, at "de to hold ønskede at færdiggøre kampen samme aften".

Det sidste er dog en sandhed med modifikationer, hvis man spørger Kasper Hjulmand. De danske spillere ønskede ikke at spille færdig. De valgte den mulighed som den mindst dårlige af de to, de fik: spil kampen færdig nu eller spil den søndag middag.

- Det er indiskutabelt - jeg var der - at der var to muligheder, og det var det, vi blev præsenteret for. Så kan man sige, om man ikke blev sat under pres. Jeg følte, at spillerne og vi, der var tæt på, blev sat under det pres og det dilemma, og det var enormt svært at være i. At skulle træffe den ene eller den anden beslutning. 

- Men der var de to muligheder, og det var meget, meget klart, siger Hjulmand på et pressemøde tirsdag formiddag.

- Så kan man sige, om man ikke var under pres, eller om man... Det er i hvert fald helt forkert, hvis man har en opfattelse af, at vi kom og sagde, at vi gerne ville spille videre som det første ønske. Det var et valg mellem de to scenarier, og det er indiskutabelt og sådan, det er. Og det, synes jeg, var forkert. Det er det, der er sandheden. Alt andet er ikke rigtigt. 

I stedet skulle UEFA have ladet det danske landshold tage hjem og bearbejde oplevelsen, inden der blev taget stilling til, hvad der skulle ske med kampen sidste knap 50 minutter, mener Hjulmand. Han peger på, at et coronaudbrud kan udsætte en kamp i 48 timer, og under sig over, hvorfor et hjertestop åbenbart kun kunne udsætte den i 18.

- Det eneste rigtige lederskab havde været at sende vores spillere i en bus hjem, tage det, som det kommer, og så se, hvad der var af muligheder, siger landstræneren. 

- Godt lederskab står ikke altid i en protokol. Jeg kan forstå, at hvis der havde været nogle corontilfælde, havde vi fået 48 timer, men åbenbart når det er hjerteslag, så er det ikke 48 titmer. Så jeg syntes, man skulle have sendt os hjem og så se, hvad der kunne ske - og ledet gennem medmenneskelighed.

UEFA skrev i gårsdagens udtalelse, at der skal være mindst to døgn mellem to kampe, for at spillerne kan hvile sig. Læs mere om udtalelsen her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020