Video : Tipsbladet
EM

Røven i klaskehøjde: De overrasker til EM

Tipsbladets journalister sætter røven i klaskehøjde og forsøger at forudsige, hvem der overrasker positivt ved EM, og hvem der skuffer fælt.

EM i Tyskland sparkes i gang fredag aften, og frem imod åbningskampen vil Tipsbladets redaktion komme med vores spådomme om en række forskellige ting.

Her kommer vi med vores bud på, hvem der kommer til at overraske positivt, og hvem der kommer til at skuffe fælt. 

Du kan også læse redaktionens bud på, hvem der vinder EM, samt vores bud på, hvordan det går Danmark til slutrunden

Hvilket hold bliver EM's positive overraskelse?

Allan Olsen, chefredaktør
- Ungarn. En af fodboldens tidligere stormagter har ligget i dvale længe, men hvem ved: Måske kan Liverpool-stjernen Dominik Szoboszlai trækker de øvrige spillere med og give ungarerne noget at drømme om.

Kenneth Jensen, nyhedschef
- Danmarks modstander Serbien er en tricky omgang. De har mange dygtige spillere, og kan de få det til at fungere, bliver det et hold, der kommer til at volde mange modstandere problemer. Især offensivt er der mange kort at spille.

Troels Bager Thøgersen, journalist og kommentator
- Ukraine kommer blæsende med en vild Artem Dovbyk i spids og kommer overraskende langt. Med den helt rette turnering kunne de godt nå semifinalen på ren kamp-iver og modstandernes træthed, også selv om det var tæt på, at de havde misset slutrunden, og vi i stedet havde set et halvt Superliga-hold i form af Island, der tabte snævert i playoffen til ukrainerne.

Victor Risager, journalist
- Georgien! Jeg glæder mig til at se dem spille. Khvicha Kvaratskhelia fra Napoli er en stjerne, men angriber Georges Mikautadze og målmand Giorgi Mamardashvili er også meget spændende spillere. De er en svær gruppe med Portugal, Tjekkiet og Tyrkiet, og måske er deres bedste håb at tage tredjepladsen, men det kan de også, tror jeg. Om ikke andet er jeg spændt på at se dem i aktion. 

Mikkel Fuhr Nielsen, journalist
- Jeg har et godt øje til Østrig, der med Ralf Rangnick på trænerbænken ikke har tabt siden EM-kvalifikationens afslutning, som man i øvrigt gik videre fra kun et point efter Belgien, der af mange betragtes som en outsider til podiet i Tyskland. Østrig slog blandt andet værtsnationen Tyskland med 2-0 i en testkamp, mens man er i en hård gruppe med Holland, Polen og Frankrig.

Lars Gram-Hanssen, journalist
- Jeg kunne godt se Schweiz nå frem til en kvartfinale, selvom de ikke har de helt store stjerner. Schweizerne mangler lidt i offensiven, men de har kvalitet og rutine i de andre kæder, og det kan række langt.

Emil Bellaiche, journalist
- Ukraine har flere spændende profiler, så jeg tror godt, de kan overraske ved denne slutrunde ved at nå hele vejen til kvartfinalen. Lunin sørger for et godt fundament i målet, mens Mudryk har for vane at levere godt for landsholdet, og så skal man heller ikke glemme den tidligere Superliga-angriber Artem Dovbyk.

Anders Jensen, journalist
- Det er altid svært, men jeg kommer igen med et frækt bud. Kroatien er havnet i dødens pulje med Spanien, Italien og Albanien. Alligevel tror jeg, at Kroatien kommer til at tage fusen på Spanien eller Italien. Kroaterne har et stærkt mandskab med Luka Modric i spidsen. Derudover skal holdene holde øje med Andrej Kramaric, der var holdes topscorer i kvalifikationen. Han kommer ind til slutrunden efter en flot sæson i Bundesligaen, og han kan komme til at gøre ondt på de fleste hold. Jeg tror, at det her kroatiske mandskab kan være i spil til en af de helt sjove pladser.

Pelle Kirchner, journalist
- Tyrkiet. Tyrkerne er havnet i en overkommelig gruppe med Portugal, Tjekkiet og Georgien, hvor jeg ser dem som favoritter til at gå videre som toer. 

Loading Poll...

England er en af de helt store favoritter til at vinde EM, men 1-0-nederlaget til Island har medført en del panderynker. Foto: Alamy

Hvilket hold bliver EM's negative overraskelse?

Allan Olsen, chefredaktør
- Holland. Efter i årtier at have produceret fremragende offensivspillere, så er det nu udelukkende dygtige forsvarsspillere, der kommer fra tulipanlandet - og det hverken vinder man EM eller fodboldhjerter på.

Kenneth Jensen, nyhedschef
- Jeg tror, Kroatien flopper. De er i en svær gruppe, og så har de også mange spillere, der er oppe i alderen og har set bedre dage.

Troels Bager Thøgersen, journalist og kommentator
- Jeg er så fristet til at sige Tyskland, jeg tror får bank i kvartfinalen. Men jeg tager et sats og siger de forsvarende mestre Italien. De bommede VM 2022 og lider efter min mening under, at deres spillere ikke er de største profiler hjemme i klubberne men i stedet vandbærere for udenlandske stjerner. Så lad jer ikke snyde af Italiens gode sæson i Europa-klubturneringerne og ekstra Champions League-plads.

Victor Risager, journalist
- England er en af de helt store favoritter, men jeg tror ikke på en engelsk successommer. De fik også en dårlig generalprøve med et nederlag til Island, mens historier om fravalgte stjerner har fyldt. De går videre fra gruppen, men ikke meget længere.

Mikkel Fuhr Nielsen, journalist
- Jeg ser de forsvarende europamestre fra Italien gå en svær slutrunde i møde. Italienerne vaklede gennem kvalifikationen og har sagt farvel til flere store stjerner i Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci og Ciro Immobile. Læg dertil at de er i pulje med Kroatien, Spanien og Albanien, og der tror jeg, at italienerne kommer til kort. De ryger hjem efter gruppespillet.

Lars Gram-Hanssen, journalist
- Mange ser England som favorit, men jeg er ikke sikker på, at englænderne får en god EM-slutrunde. De har en vanvittig offensiv på papiret, men det er lidt bekymrende, at man taber til Island på hjemmebane kort før slutrunden.

Emil Bellaiche, journalist
- Belgiens gyldne generation er ved at komme op i alderen, så jeg har ikke høje forventninger til dem, selvom de stadig har spillere fra den allerøverste hylde. De skal nok gå videre fra gruppen, men så tror jeg ikke, de kommer så meget længere.

Anders Jensen, journalist
- England plejer at snuble ved mesterskaber, og jeg tror heller ikke, at englænderne kommer til at få succes i Tyskland. Lige op til EM tabte England med 0-1 til Island. Et pinligt resultat for de engelske stjerner. Det kan godt være, at englænderne spiller sig videre fra gruppen, men så stopper det også. Kvaliteten er der simpelthen ikke, og engelske nerver kan spille ind, når det bliver tæt.

Pelle Kirchner, journalist
- England. Offensiven vinder fodboldkampe og defensiven vinder mesterskaber. Selvom Englands offensiv er stjernebesat med Jude Bellingham, Declan Rice, Phil Foden, Cole Palmer, Bukayo Saka, Harry Kane, osv., så ser det straks anderledes ud i de bagerste kæder, hvor der er stor usikkerhed omkring omkring, hvem der skal spille ved siden af John Stones. Nederlaget mod Island gjorde heller ikke situationen bedre.

Loading Poll...

Real Madrids 19-årige Arda Güler kan gå en stor EM-slutrunde i møde. Foto: Alamy

Hvilken spiller får et stort gennembrud til EM?

Allan Olsen, chefredaktør
- Morten Hjulmand. Danmarks nye Thomas Gravesen kommer med så meget energi, power, fysisk, spilforståelse, at han nok skal gøre sig flot bemærket på den helt store scene. En type alle klubber har brug for. Relativt ny på landsholdet, men det kan man ikke se.

Kenneth Jensen, nyhedschef
- Arda Güler fra Real Madrid er et rigtig stort talent, som for et år siden forlod Fenerbahce. Han har syv A-landskampe og kan blive lidt af et es for tyrkerne, der er i en pulje, som man kan gå videre fra.

Troels Bager Thøgersen, journalist og kommentator
- Han spiller på verdens velsagtens bedste klubhold og kostede 450 millioner kroner, så han er jo ikke ligefrem ukendt på forhånd. Men jeg tror, verden får at se, hvor hamrende dygtig en spiller, Jérémy Doku er. Han er så hurtig, så pågående, så udfordrende, og i min bog dygtig. Hvis han ikke lige spillede i Guardiolas fodboldmaskine, var han en kæmpe verdensstjerne med langt flere mål og assists på resuméet, og det tror jeg, vi får at se i de kommende uger med Doku til at lægge op til Lukakus mange scoringer

Victor Risager, journalist
- Med Frenkie de Jong ude er der lagt op til en hollandsk midtbane med Joey Veerman og Jordy Schouten. Jeg har store forventninger til førstnævnte, der er 25 år og kan få sit store internationale gennembrud. Jeg kunne også pege på Lamine Yamal, men har man ikke fået et gennembrud, når man starter for Barcelona?

Mikkel Fuhr Nielsen, journalist
- Atletico Madrid var i januar ude efter både Pierre-Emile Højbjerg og Matt O'Riley, men man gik altså med den 19-årige midtbanespiller Arthur Vermeeren. Han har kun spillet få landskampe for Belgien, men er startet inde i nogle af de afgørende testkampe. Han kan meget vel blive en diamant, der er værd at holde øje med denne sommer i Tyskland og i de kommende mange år.

Lars Gram-Hanssen, journalist
- Jeg tror, at Morten Hjulmand under EM får sit gennembrud på landsholdet og bliver fast inventar i startopstillingen for Danmark. Sporting-spilleren har været en af Danmarks bedste i testkampene, og jeg synes, at hans temperament og energi klæder landsholdet.

Emil Bellaiche, journalist
- Selvom Florian Wirtz er en ganske velkendt skikkelse i fodbold-Europa, så er det ikke sikkert, at folk, der ikke ser Bundesliga, har så godt styr på, hvem den unge tysker er. Wirtz har haft en brag af en sæson for Bayer Leverkusen, og jeg er sikker på, han kommer til at brænde banen af til EM, så alle fremover ved, hvem den 21-årige tysker er.

Anders Jensen, journalist
- Morten Hjulmand har spillet en stor sæson i Sporting, og han viste sin store styrke for Danmark i opgøret mod Sverige, hvor han storspillede, på trods af at han kom ind fra bænken. Hjulmand kan se frem til en stor slutrunde, da jeg også tror, at Danmark kommer langt. Han er fremtidens mand på det danske landshold, men allerede ved denne slutrunde kommer han til at brage igennem.

Pelle Kirchner, journalist
- Real Madrids megatalent Arda Güler har ramt formen på det helt rigtige tidspunkt frem mod EM, og jeg tror på, at han får et lille gennembrud til denne slutrunde, som kan være med til at bære Tyrkiet helt frem til kvartfinalen.

Loading Poll...