Video : Tipsbladet
EM

Røven i klaskehøjde: Sådan går det Danmark til EM

Tipsbladets journalister sætter røven i klaskehøjde og forsøger at forudsige, hvordan det går Danmark til EM.

EM i Tyskland sparkes i gang fredag aften, og frem imod åbningskampen vil Tipsbladets redaktion komme med vores spådomme om en række forskellige ting.

Her kommer vi med vores bud på, hvordan det går Danmark til EM, og hvem der bliver dansk topscorer ved slutrunden. 

Du kan også læse redaktionens bud på, hvem der vinder EM, og hvem der bliver turneringens topscorer. 

Læs med i de kommende dage, hvor vi kommer med flere forudsigelser.

Hvor langt kommer Danmark til EM?

Allan Olsen, chefredaktør
- 1/8-finalen. Jo, jo - EM-feberen er bestemt steget, men regnestykket må være, at Danmark ender to’er i puljen mens Tyskland vinder deres. Det betyder, at vi skal op mod værtsnationen - og så er det ‘Auf Wiedersehen’ til Danmark.

Kenneth Jensen, nyhedschef
- Danmark når ikke længere end ottendelsfinalen ved EM. Det vil være en skuffelse, hvis man ikke går videre fra gruppen. Det tror jeg også, man lykkes med. Men jeg tror heller ikke, at man når meget længere.

Troels Bager Thøgersen, journalist og kommentator
- Ottendedelsfinalen. Danmark får et nervepirrende gruppespil og sniger sig videre som toer eller treer, hvorefter man får en på lampen i ottendedelsfinalen af Tyskland, Belgien eller Portugal, der flår den danske defensiv op efter et par tidlige scoringer.

Victor Risager, journalist
- Danmark slutter som nummer to i gruppen og møder vinderen af Gruppe A. Det bliver Tyskland, og ottendedelsfinalen bliver endestationen for Danmark.

Mikkel Fuhr Nielsen, journalist
- Jeg har en forventning om, at Danmark går videre fra gruppen som to'er, hvilket betyder, at Tyskland formentlig bliver modstanderen. Jeg tror dog, at værtsnationen bliver for stor en mundfuld i den første knockout runde.

Lars Gram-Hanssen, journalist
- Jeg tror, at Danmark kommer til at spille en fornuftig EM-slutrunde. Det bliver hverken fantastisk eller forfærdeligt, men det ender formentlig med et exit i ottendedelsfinalen. Meget skal gå galt, hvis Danmark skal ryge ud i gruppen, da de fire bedste treere også går videre. Jeg er dog ikke sikker på, at Danmark nødvendigvis bliver toer, da Serbien også har et solidt hold. Ironisk nok kan det måske være bedre for Danmark at slutte som nummer tre i gruppen.

Emil Bellaiche, journalist
- Ottendedelsfinalen bliver endestationen for Kasper Hjulmand og co. Danmark får meget svært ved at vinde gruppen, som England må siges at være favorit til. Går vi videre som nummer to eller tre, så venter der rigtig svær modstand. Slutter vi som 2’er så møder vi vinderen af Tysklands gruppe, og går vi videre som 3’er, så venter vinderen fra Portugals eller Belgiens gruppe. Alle tre hold, som må ventes at vinde deres gruppe, vil være for stor en mundfuld for Danmark.

Anders Jensen, journalist
- Danmark har et stærkt mandskab, og jeg vælger at tage de rød-hvide briller på. Jeg tror, at det danske mandskab kommer videre fra gruppen. England har ikke vist så skræmmende styrke, så Danmark har god mulighed for at snuppe førstepladsen i gruppen. Ellers kan det være, at Tyskland venter i ottendedelsfinalen, hvis Danmark bliver nummer to. Det vil være et brag. Det kan godt være, at jeg er jubeloptimist, men jeg tror på dansk succes ved EM og en semifinaleplads.

Pelle Kirchner, journalist
- Ottendedelsfinalen. Det er svært at sige, hvor det danske landshold står i øjeblikket, synes jeg. Efter en miserabel slutrunde i Qatar og en ikke alt for imponerende kvalifikation til EM, der bød på flere svaghedstegn, har det set bedre ud mod både Norge og Sverige. Danmark skal nok gå videre fra gruppen, men herefter får de det svært.

Loading Poll...

Rasmus Højlund står foran sin første slutrunde. Foto: Alamy

Hvem bliver Danmarks EM-topscorer?

Allan Olsen, chefredaktør
- Christian Eriksen. Jeg tror, at Danmark bliver et ‘lowscoring’ team, så mon ikke fire kasser er nok. Så to på straffe og to ordinære kasser gør Christian Eriksen til dansk EM-topscorer.

Kenneth Jensen, nyhedschef
- Jonas Wind. Dygtig mellemrumsspiller, som kan få plads, da forsvaret sidder benhårdt i haserne på Rasmus Højlund.

Troels Bager Thøgersen, journalist og kommentator
- Det gør Jannik Vestergaard på et par veltimede dødbolde eller indlæg. Landsholdet har gang i noget godt på det område.

Victor Risager, journalist
- Det frække bud er jo målræven Højbjerg efter testkampene. Og Rasmus Højlund er det mest oplagte bud. Men jeg skyder på Jonas Wind, der kan udnytte slutrunden til at score et stort skifte.

Mikkel Fuhr Nielsen, journalist
- Mange vil sikkert pege på Rasmus Højlund, men jeg tror, Christian Eriksen går forrest og bliver Danmarks topscorer med tre kasser.

Lars Gram-Hanssen, journalist
- Jeg vil pege på Christian Eriksen, da Rasmus Højlund ikke er inde i en målstime lige nu. Jeg kunne godt se Christian Eriksen score tre mål under EM, fordi han også tager Danmarks dødbolde og fordi han går ind til slutrunden med selvtillid efter den flotte scoring mod Sverige.

Emil Bellaiche, journalist
- Pierre-Emile Højbjerg. Den danske midtbanemotor har scoret i de tre seneste landskampe, så jeg tror, han kommer til at fortsætte scoringsstimen ved EM, selvom han måske ikke er den oplagte danske topscorer.

Anders Jensen, journalist
- Det bliver Rasmus Højlund. Han har godt nok ikke haft den store succes på det seneste på landsholdet, men ikke desto mindre kommer Manchester United-spilleren ind til mesterskabet som dansk topscorer fra kvalifikationen. Derfor tror jeg, at Højlund kommer til at stå for de danske kasser i Tyskland, da jeg også tror, at han kommer til at starte de fleste kampe for Danmark.

Pelle Kirchner, journalist
- Rasmus Højlund. Han har vist, at han kan score mål på samlebånd for Manchester United i Premier League, og selvom det ikke er ham, der har stået bag Danmarks mål i kampene op til denne slutrunde, så tror jeg på, at han træder i karakter i form af mål, når det virkelig gælder på den store scene.

Loading Poll...