18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Schweiz - Tyskland

EM's Gruppe A lukker og slukker søndag aften, når Schweiz og Tyskland i Frankfurt kæmper om gruppens førsteplads.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 21:00
Spillested: Deutsche Bank Park, Frankfurt
Dommer: Daniele Orsato
På TV: TV2

Holdnyt:
Schweiz:
I EM’s Gruppe A løber gruppespillets sidste spillerunde af stablen søndag aften, når de to sidste kampe Schweiz - Tyskland og Skotland - Ungarn simultant bliver skudt i gang klokken 21.

I Frankfurt kæmper de to tophold om gruppens førsteplads, mens Skotland og Ungarn kæmper om resterne i Stuttgart.

Schweiz har indtil videre leveret to præstationer med ganske forskellige udtryk. For mens Murat Yakins mandskab i EM-åbneren mod Ungarn kontrollerede, dominerede og vandt fortjent, var snakken en lidt anden mod Skotland senest.

Her var schweizerne nemlig langt fra kontrol og dominans i et urytmisk opgør, som mest af alt virkede til at komme de skotske bullerbasser til gavn.

Det lykkedes dog Schweiz at få 1-1 i det jævnbyrdige opgør efter en fremragende scoring af gode gamle Shaqiri, som scorede for sjette(!) slutrunde i streg. 

Skotland var tættest på sejren, men Schweiz gjorde lige akkurat nok til at snuppe det ene point, og det var lige hvad Shaqiri og co. havde brug for. 

Med fire point i to kampe er Schweiz nemlig snublende nær videre avancement, da Skotland, som er tre point efter har en markant dårligere målscore efter 5-1 nederlaget til Tyskland.

Hvis Schweiz undgår at få ørene i den velkørende tyske maskine, og Skotland ikke storsejrer mod Ungarn, bør der ikke blive problemer, og selv hvis det skulle ske, er der fine muligheder for som minimum at ende som en af de fire bedste treere.

Tyskland:
Bedømt ud fra de hidtidige kampe ved EM, er Tyskland nok den nation, som har imponeret mest.

EM-værterne var fyr og flamme i første kamp mod Skotland, der så nemt som ingenting blev kørt ud af banen med 5-1 efter en sand tysk magtdemonstration, hvor stort set alle de offensive profiler fandt vej til netmaskerne.

Seneste kamp mod Ungarn var anderledes tæt, og sejren på 2-0 anderledes beskeden, men igen virkedede Julian Nagelsmanns til at være i fuld kontrol, og viste endnu engang fine prøver på den offensive kunnen med fremragende og hurtige kombinationer på den sidste tredjedel af banen.

Bevares, Skotland og Ungarn er selvfølgelig modstandere, som Tyskland bør og skal vinde over, men præstationerne har været af så overbevisende karakter, at ‘’Die Mannschaft’’ lynhurtigt har spillet sig fra EM-outsider til en af slutrundens absolutte favoritter.

Tyskland kan sikre sig førstepladsen i Gruppe A med bare et point her i sidste kamp mod Schweiz, og kan tirsdag sætte sig godt til rette i sofaen for at følge med i udviklingen i Danmarks gruppe, hvor nummer to bliver tyskernes modstander i ottendedelsfinalen. Såfremt, at de selv vinder deres egen gruppe selvfølgelig.

Karantæner:
Schweiz: Ingen
Tyskland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Schweiz (3-4-3): Sommer - Schär, Akanji, Rodriguez - Widmer, Xhaka, Freuler, Ndoye - Aebischer, Shaqiri, Vargas

Tyskland (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittelstädt - Andrich, Kroos - Musiala, Gündogan, Wirtz - Havertz

Dom:
Det schweiziske landshold står for en glimrende defensiv organisation. Noget som vi blandt andet så prøver på i marts, da Yakins tropper spillede 0-0 mod Danmark i Parken.

Til dette opgør har schweizerne ikke synderligt travlt, da andenpladsen med sikkerhed kan blive sikret med bare et enkelt point, mens selv et beskedent nederlag også stiller dem i en gunstig position.

Derfor må man gå ud fra, at Schweiz først og fremmest kommer til sidste gruppekamp for at forsvare et resultat hjem, og det kunne snildt lægge en dæmper på underholdningen.

Tyskland havde sværere ved at bryde Ungarn ned end Skotland, mens det må forventes, at Schweiz har endnu mere at stå imod med.

Beskeden tysk sejr i vente. 2-0 til ‘’Die Mannschaft’’.

Spilforslag:
Tyskland vinder + Under 3.5 mål til odds 2.48 ved Expekt. Husk, at odds kan ændre sig løbende.