• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

Simon Kjær efter Eriksen-episode: Nu begynder EM

Foto: Getty Images

Den danske landsholdskaptajn begynder så småt at se fremad, efter den uhyggelige episode med Christian Eriksen.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Det har handlet om meget andet end fodbold for danske landshold, siden EM begyndte mod Finland 12. juni.

Mandag venter en knald eller fald kamp mod Rusland, hvor Danmark skal have tre point, hvis de stadig skal være med ved EM, og det er spillerne meget bevidst om fortæller anfører Simon Kjær på søndagens pressemøde, og erkender at nu begynder EM.

- Jeg snakkede med nogle af spillerne i dag om, hvor vildt det end kan lyde, så kan vi risikere, at vi skal hjem om et par dage, og det er overhovedet ikke der, vi er.

- Jeg tror, det er svært at beskrive, hvordan denne her uge har været, men en ting er sikkert, vi glæder os til at komme ud og spille, og som Kasper (Schmeichel, red.) siger, når lokummet er brændt på tidligere, så har vi altid været der, og det kommer vi også til denne gang, lover Simon Kjær.

Siden Christian Eriksen faldt om på banen i kampen mod Finland har der været mange ting, der skulle vendes mellem spillerne, samtaler om stort og småt. Nu har landsholdsspillerne efterhånden fået bearbejdet det umiddelbare chok, og landstræner Kasper Hjulmand gør også sit for, at spillerne ikke skal have dårlig samvittighed, fortæller Simon Kjær.

- En af de første ting Kasper (Hjulmand, red.) sagde til os, det var, at det var et frirum at komme ud og træne, og det har det også været for mig. Det er okay at træne efter de omstændigheder, som vi har været igennem, og det synes jeg egentlig kun er blevet bedre og bedre.

- Vi er også ved at være der, hvor vi er okay og kan nyde det her igen.

Mandag venter Rusland, og Simon Kjær lover, at de danske spillere efterlader alt ude på banen.

- Vi går ind til kampen med den mentalitet, at vi skal videre. Efter alt hvad vi har været igennem, så fortjener vi at komme videre. Jeg mener, vi har kvaliteterne til at gøre det, og jeg ser frem til i morgen og til at forberede mig om lidt.

- I kan være sikre på, at vi efterlader alt ude på banen, og med kvaliteten på vores hold er jeg sikker på, at det kan lade sig gøre (at gå videre, red.).

Danmark tager imod Rusland i Parken mandag klokken 21.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020