• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Skarpskytter var klar: Kunne skyde EM-baneløber

Foto: Getty Images

Miljøaktivisten, der fløj ind på banen i tirsdagens kamp mellem Tyskland og Frankrig, blev reddet af en særlig årsag.

Af Victor Risager

Tirsdag aften bød på et brag af en kamp, da Tyskland og Frankrig tørnede sammen på Allianz Arena i München. Og allerede inden kamp var fløjtet i gang, var der drama.

En miljøaktivist fra Greenpeace kom således flyvende ind på stadion i en faldskærm, hvorpå teksten “Kick Out Oil” i en protest mod fossile brændstoffer, og personen nåede at lande inde på grønsværen. Det kunne imidlertid have endt meget værre.

Politiet havde skarpskytter klar til at træde ind, lyder det fra Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, over for Bild.

- Der er klart og tydeligt udstedt et totalt flyveforbud over Allianz Arena under EM-slutrunden. Jeg antager, at Greenpeace også vidste det.

- På grund af “Greenpeace”-logoet blev det besluttet ikke at lade skarpskytterne gribe ind her. Hvis politiet var kommet til den anden konklusion - at det kunne være et terrorangreb - ville personen muligvis have betalt for handlingen med sit liv, siger Joachim Herrmann til Bild og tilføjer:

- For i situationen ville det have været berettiget for politiet at bruge skydevåben. Så det er fuldstændig uansvarligt på enhver måde at udføre en sådan handling.

Det endte - heldigvis - med, at ingen blev skudt ned. Til gengæld kom flere personer til skade som følge af miljøaktivistens stunt. Læs mere om det her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020