• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Skifter Danmark i angrebet? Her er Hjulmands svar

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Danmark har blot scoret én gang ved EM-slutrunden, og landstræneren kigger på, hvilke ting der kan justeres.

Af Victor Risager

Danmark har spillet to kampe ved EM, og efter slutrundens to første spillerunde er Kasper Hjulmands mandskab det hold med flest afslutninger med 45 af slagsen og flest succesfulde indlæg med 16 styks.

Til trods for det har det danske landshold blot scoret en enkelt gang - Yussuf Poulsens scoring mod Belgien - mens de endnu ikke har fået et point i gruppespillet. Det har altså knebet med effektiviteten for de rød-hvide drenge.

Får det Hjulmand til at skifte ud i angrebet eller ændre strategi til mandagens skæbnekamp mod Rusland, hvor Danmark skal bruge en sejr? Det blev landstræneren spurgt om ved søndagens pressemøde. 

- Nu skal jeg fortælle alt, hvad vi gør her, svarede Kasper Hjulmand med et grin og tilføjede:

- Det må du vente og se i morgen. Der er utrolig mange ting i vores spil, der er lykkes, men der er også nogle ting på den sidste del af banen, hvor nogle små justeringer kan hjælpe. Nogle gange er det også bare det, der sker. Jeg synes, vi har gjort så meget rigtigt. De steder, hvor vi kan justere og kigge på nogle småting, kigger vi på. Vi slår ikke mange høje indlæg fra brede positioner. Det har været lidt tættere på med nogle flade bolde ind bagved, og det er vigtigt.

- Vi kigger på, hvordan vi kan få det sidste med, men jeg mener, at det er små ting. Vi har mange dygtige offensive spillere, og man skal huske, at en fodboldkamp varer 90 minutter, og at der er fem udskiftere. Det handler ikke kun om, hvem der starter, men også om hvordan man spiller kampen, og hvem der slutter på banen.

Af Danmarks 45 afslutninger har 12 været inden for målrammen, mens de 17 gange har sparket forbi mål, og 16 gange er danskernes afslutninger blevet blokeret.

Hjulmand erkender, at nogle chancer bør spilles større.

- Nogle gange er det bare stolpe ud, som Martin Braithwaites hovedstød mod Belgien. Vi har nogle flade indlæg, hvor vi er tre centimeter fra at få foden på, og så ville der være mål. Det står jo ikke i nogen statistikker - ikke engang i expected goals-statistikker. Men der er også nogle situationer, hvor vi kunne have spillet chancen større, siger Hjulmand og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at vi taler om steder, vi kunne gøre chancerne større. Grundlæggende skal vi gå ud og gøre mere af det samme. Vi skal justere på nogle ting. Men vi skal ikke glemme alt det gode, vi gør, fordi det er fundamentet for, at har kunnet afslutte så meget: Vores presspil, intensitet, evne til at stoppe modstandernes angribere og vores forsvarsspil. Det er sammenhængen. Vi skal nok få hul på den byld. Det er jeg sikker på.

Danmark og Rusland mødes i Parken mandag klokken 21.00. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020