Video : Tipsbladet
EM

Slovakiet - Rumænien

Spændingen er intakt i Gruppe E inden sidste spillerunde med alle fire hold på tre point. Mon Slovakiet og Rumænien kan enes om den pointdeler, som sender begge nationer videre til ottendedelsfinalen?

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18:00
Spillested: Deutsche Bank Park, Frankfurt
Dommer: Daniel Siebert, Tyskland
På TV: TV 2

Holdnyt:
Slovakiet:
Slovakiet - Rumænien…

For den neutrale EM-seer lyder det rigtigt nok ikke som en af slutrundens mest sexede kampe, men der er god grund til at tænde op for skærmen onsdag aften.

EM’s Gruppe E byder nemlig på en voldsomt spændende sidste spillerunde, hvor alle fire hold fortsat har mulighed for at spille sig videre til ottendedelsfinalen.

Francesco Calzonas tropper står noteret for slutrundens hidtil største overraskelse efter den fantastiske 1-0 sejr over Belgien i første kamp, hvor en flot disciplineret indsats, en uskarp Lukaku og VAR-vognen i fællesskab sørgede for tre uhyre vigtige point.

Senest duftede det igen af overraskende point med en dominerende første halvleg med dertilhørende føring mod Ukraine, men Slovakiet mistede grebet om kampen efter pausen, og endte med at smide det hele på gulvet til sidst. 

På forhånd var slovakkerne spået de svageste chancer for videre avancement af alle hold i gruppen, men de to første præstationer mod gruppens formodede stærkeste hold, har været særdeles opløftende.

Alle hold I Gruppe E har tre point inden onsdagens kampe, så der er lagt op til et dramatisk aften. Slovakiet er dog i den fordelagtige position, at de med en målscore, som aktuelt står i nul, går videre, hvis bare de får point mod Rumænien. 

Formentlig kun som en af de bedste fire treer, men mon ikke, at Calzona og co. også lever fint med det?

Rumænien:
Det kan betale sig at blive ved med at jagte mål. Det kan Gruppe E’s aktulle tophold, Rumænien, skrive under på.

Med alle fire hold på tre point, er det nemlig den flotte 3-0 sejr over Ukraine i første runde, som har sendt Rumænien til tops i gruppen.

Senest tabte Iordanescus tropper godt nok fortjent 2-0 mod gruppefavoritterne fra Belgien, som dermed også står noteret for en målscore på +1, men med tre mål scoret mod Belgiens aktuelle to, befinder Rumænien sig i en fordelagtig position i forhold til videre avancement.

Rumænerne spiller sig med sikkerhed i ottendedelsfinalen, hvis bare det bliver til point i dette opgør, men hvis de også skal ende med at vinde Gruppe E, kræver det, at de som minimum matcher Belgiens resultat mod Ukraine.

Det helt store spørgsmål er derfor, om Rumænien har tænkt sig at jagte den sejr, som muligvis skal til for at ende som etter eller om de er tilfredse med bare at gå videre?

Aktuelt ser gruppens nummer to ud til at skulle møde Frankrig, mens nummer et får æren af en af gruppespillets fire bedste treer, og der er dermed temmelig stor forskel på om det bliver til den ene eller anden placering.

Karantæner:
Slovakiet: Ingen
Rumænien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Slovakiet (4-3-3): Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bożenki, Haraslin

Rumænien (4-1-4-1): Nita - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - Marin - Man, Marin, Stanciu, Coman - Dragus

Dom:
Som udgangspunkt bør hverken Slovakiet eller Rumænien have synderligt travlt onsdag aften.

Uafgjort sender nemlig begge hold videre til ottendedelsfinalen, og da ingen af de to nationer ligefrem har for vane at spille med i knockout-kampene, ville det ikke komme som den store overraskelse, hvis det ender ud med en målfattig pointdeler.

Hvis Rumænien skal vinde gruppen kræver det dog, at de matcher Belgiens resultat mod Ukraine, og man kan derfor ikke udelukke, at de kunne blive fristet til at satse lidt efter pausen.

Som Slovakiet har forsvaret sig indtil videre, er det dog langt fra sikkert, at det lykkes at finde en scoring frem.

0-0.

Spilforslag:
Under 0.5 mål i første halvleg til odds 2.20 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.