Video : Tipsbladet
EM

Sloveniens træner giver Danmark favoritværdigheden

Landstræner Matjaz Kek og anfører Timi Elsnik tager gerne rollen som underdog i EM-kampen mod Danmark.

Det danske fodboldlandshold er blandt de ti bedste i Europa og må derfor påtage sig favoritværdigheden i søndagens EM-gruppekamp mellem Danmark og Slovenien.

Det siger Sloveniens landstræner, Matjaz Kek, lørdag aften på et pressemøde i Stuttgart.

- Danmark er favorit, det kan alle være enige om, men favoritter er til for at blive slået. Vi har stor respekt for Danmark, for de har mange dygtige spillere i truppen, og Danmark er blandt favoritterne til at gå langt i turneringen.

- Danmark er blandt de ti stærkeste hold i Europa, men vi bliver nødt til at holde fokus på os selv for at have en chance. Vi må se, om vi kan få noget ud af kampen, lyder det underspillet fra Matjaz Kek.

Sidste år mødtes holdene to gange i EM-kvalifikationen. Opgøret i Slovenien endte 1-1, mens Danmark vandt 2-1 i Parken i november og kvalificerede sig til EM.

Anfører Timi Elsnik var med i begge kampe, og han har en klar fornemmelse af, hvad der venter i søndagens EM-kamp.

- Jeg tror ikke, at de to hold kan overraske hinanden, for vi ved alt om hinanden efter at have spillet to kampe sidste år.

- Vi har lært, at vi skal undgå at lave nogle af de fejl, vi lavede i Danmark, for så bliver vi straffet, for Danmark har et rigtig godt hold.

- Vi har stor respekt for Danmark, for der er mange dygtige individualister, der kan afgøre kampen. Vi skal ramme et højt niveau fysisk og mentalt, hvis vi skal skabe chancer og score mod dem, siger anføreren.

Han påpeger, at Slovenien sidste år scorede efter dødbolde i begge kampe mod Danmark, og at holdet også har forberedt sig med nye dødboldtaktikker til EM-kampen. Samtidig minder han om, at Danmark har mange høje spillere og lige så vel kan blive farlige på standardsituationer.

Slovenien har ikke spillet en slutrundekamp siden VM i 2010, og Timi Elsnik glæder sig til sin slutrundedebut.

- Vi deltager ikke i slutrunderne hver gang, vi har ventet i rigtig lang tid på det her. Vi har indfriet et mål ved at kvalificere os, men vi har mere at opnå.

- Vi kommer til at møde de bedste hold i Europa, og vi skal nyde kampene og tage dem ind, men vi skal også give alt på banen, så vi kan opnå endnu mere, siger anføreren.

Landstræner Matjaz Kek er efter to kiksede kvalifikationer glad for, at han i tredje forsøg lykkedes med at kvalificere holdet til et mesterskab.

- Det er et privilegium for vores spillere at være til en slutrunde. Det har de fortjent, og de skal nyde det, siger landstræneren.

/ritzau/