Video : Tipsbladet
EM

Stikpille efter stjernes EM-afbud: Hyklerisk!

Hollands landstræner, Ronald Koeman, får kritik for sin stikpille til FC Barcelona efter Frenkie de Jongs afbud til EM.

Holland må undvære en af landets absolut største stjerner under EM. FC Barcelonas midtbanestjerne Frenkie de Jong er nemlig ikke blevet en ankelskade kvit, og derfor har han måttet melde afbud til slutrunde.

Den hollandske landstræner Ronald Koeman indikerede efter afbuddet på en pressekonference, at Frenkie de Jong i løbet af sæsonen har spillet for FC Barcelona med smerter.

- Frenkie de Jong har en historik med denne skade, så vi er nødt til at tænke på hans helbred. Hans klub besluttede at tage risici der, og det er det, vi nu skal betale prisen for, sagde han.

Men den stikpille falder ikke i god jord hos alle.

Fodboldkommentator Valentijn Driessen hos De Telegraaf kritiserer i hvert fald landstræneren for den udmelding.

- Det er selvfølgelig ret hyklerisk. Ronald Koeman var også selv træner der. Han ved også, at når den spanske titel er på spil, og man skal spille mod Real Madrid, så tager man risici med en spiller. Frenkie de Jong var der selv, og han ville selv spille mod Real Madrid. Så skal du ikke kritisere til Barcelona eller Xavi, du skal snakke med De Jong, siger Driessen ifølge VoetbalPrimeur og tilføjer:

- De betaler hans løn, så de kommer ikke til i midten af ​​marts at spekulere på, om han kan spille for det hollandske landshold.

Valentijn Driessen gætter også på, at Ronald Koeman selv havde brugt Frenkie de Jong i en lignende situation i sin tid som FC Barcelona-træner.

- Han burde være mere moden
Til gengæld er der ikke kun kritik af landstrænerens udmelding.

Også Frenkie de Jong kritiseres af tv-kommentator Jack van Gelder for, at han er havnet i den her situation.

- Folk så det komme. Han trænede søndag. Alle var meget begejstrede, men han kunne straks mærke noget. Så ved man, at det er slut, så det var ikke den store overraskelse.

- FC Barcelona er hans arbejdsgiver. Jeg synes, han burde være lidt mere moden. Hvis du har ondt, og din arbejdsgiver siger, at du skal spille, skal du bare sige, “Jeg vil ikke spille”, siger Jack van Gelder ifølge VoetbalPrimeur.

Foruden Frenkie de Jong har også midtbanespiller Teun Koopmeiners meldt afbud til den hollandske EM-trup. Hidtil er venstre back Ian Maatsen indkaldt som ny mand i truppen.