Video : Tipsbladet
EM

TV 2 har rettet fejl efter landskamp: Vi beklager

Til Danmarks sidste EM-testkamp mod Norge oplevede nogle seere problemer med at se kampen på TV 2 Play, og hos TV 2 har man efterfølgende identificeret og rettet fejlen. Op til EM har tv-stationen samtidig opskaleret deres systemer, så de kan håndtere de mange brugere under slutrunden.

Torsdag aften kommer store dele af Danmark til at sætte sig i sofaen og tænde for TV 2 Play, når Danmark og England mødes i anden gruppekamp ved EM. 

Her vil tekniske problemer selvsagt være særdeles uvelkomne ude i dagligstuerne, og hos TV 2 har man derfor også lagt en ekstra indsats for at sikre, at alle kunder kan se EM-kampene uden tekniske nedbrud. 

Sådan lyder det fra Kristian Waneck, der er Vice President for Audience Technology på TV2, som Tipsbladet har stillet en række spørgsmål. 

Til landskampen mellem Danmark og Norge var der en del seere, der i noget tid oplevede problemer med at kunne se kampen, da man fik en besked om, at der var problemer med TV 2 Play. Var problemerne relateret til, at der var stor belastning, fordi mange gerne ville se kampen?

- Vi er glade for at kunne konstatere, at der er stor opmærksomhed om Danmarks kampe op imod EM, og vi håber på, at det er et tegn på stor opbakning til det danske landshold til EM. EM er en stor begivenhed for Danmark og TV 2, og vi har derfor også arbejdet intensivt på at sikre, at det bliver en god oplevelse for de mange brugere, der følger Danmark og EM på TV 2 Play.

- Det er korrekt, at der desværre var nogle brugere, der oplevede nogle udfordringer i forbindelse med kampen mellem Norge og Danmark. Det beklager vi naturligvis over for disse brugere. Vi har efterfølgende identificeret og rettet den fejl, der skabte problemet, og gjort alt hvad vi kan, for at den ikke sker igen, siger Kristian Waneck.  

Har I effektueret nogle tiltag forud for EM for at undgå, at der kan opstå lignende problemer under Danmarks kampe?

- TV 2 Play er bygget på systemer, der er skalerbare i forhold til den trafik, vi kan forudse til EM. Op til store events som EM, skalerer vi systemerne op, så de kan håndtere de mange brugere, der ser med på TV 2 Play. Vi tester og stresstester vores systemer for at sikre os, at systemerne fungerer, som de skal under pres.

- Vi kan ikke garantere, at der ikke kan ske tekniske fejl under en afspilning med så mange brugere ind på tjenesten på samme tid, men vi kan garantere, at vi har forberedt os meget grundigt og kører med højt beredskab, så vi kan gribe hurtigt ind, hvis der mod forventning, skulle opstå problemer, siger Kristian Waneck. 

Når man streamer kampene på TV 2 Play, er der en ret stor forsinkelse ifht. når man ser kampen på flow-tv. Er dette noget, som TV 2 er opmærksom på og forsøger at forbedre?

- Det er korrekt, at der er en vis forsinkelse på vores live-stream på TV 2 Play sammenlignet med traditionelt tv, fordi teknologien bag TV 2 Play er mere kompleks. Hvor lang forsinkelsen er, afhænger af, hvilken platform man streamer på, da teknologierne er forskellige. TV 2 er opmærksom på dette, og vi gør naturligvis, hvad vi kan for at begrænse forsinkelsen bedst muligt, lyder det afslutningsvist fra Kristian Waneck. 

Danmarks første EM-kamp, søndagens opgør mod Slovenien, kan ses på DR1. Den sidste gruppekamp mod Serbien sendes også på DR1.