Video : Tipsbladet
EM

Tysk stjerne spår: Sådan går det Danmark til EM

Den tyske legende Lothar Matthäus tror, at både Serbien og England slutter over Danmark i gruppespillet.

Lothar Matthäus har en stor karriere bag sig, ikke mindst som tysk landsholdsspiller, og han har både prøvet at vinde VM og EM.

Under den nuværende slutrunde skal den 63-årige tysker som bekendt ikke spille, men til gengæld er han klummeskribent hos Sport Bild.

I en klumme lige før EM’s begyndelse er Lothar Matthäus så kommet med sin forudsigelse for, hvordan slutrunden forløber sig. Og han ser ikke just positivt på Danmarks chancer for endnu en succesfuld EM-slutrunde.

Den tyske legende spår, at England lever op til favoritværdigheden og tager førstepladsen i Danmarks gruppe. Til gengæld spår han så, at Serbien ender som toer i gruppen, mens Danmark ender som nummer tre.

Fire ud af seks tredjepladser går dog videre ved EM, og Lothar Matthäus spår, at Danmark bliver en af dem.

Derefter skal Danmark - i tyskerens forudsigelse - møde stjernespækkede Belgien i ottendedelsfinalen, og det tror han bliver endestationen for Kasper Hjulmands mandskab. 

Den tidligere Bayern München-stjerne har større forventninger til de tyske værter. Han spår, at Julian Nagelsmanns mandskab besejrer Serbien, Spanien, Portugal og Frankrig i knockoutkampene og ender med at løfte trofæet til sidst. 

EM begynder fredag aften med åbningskampen mellem Tyskland og Skotland. Danmark indleder EM søndag mod Slovenien.