Video : Tipsbladet
EM

Yussuf Poulsen blæst bagover: Han er uhyggelig god

Yussuf Poulsen hylder slovensk stjerne, som han tilmed kalder for "lillebror":

HELSINGØR (Tipsbladet): Danmarks første EM-kamp er som bekendt mod Slovenien, og det er et opgør, hvor de rød-hvide ikke kan løbe fra favoritværdigheden. Hvis Kasper Hjulmands tropper vil nå langt til slutrunden, er det da også et opgør, der skal vindes.

Når det er sagt, støder man på intet mindre end rendyrket verdensklasse i begge ender af banen på det slovenske hold.

I kassen står Jan Oblak, der regnes som én af verdens allerbedste målmænd, og i den modsatte ende løber Benjamin Sesko rundt og skal forsøge at gøre livet surt for danskerne.

Netop Benjamin Sesko har Yussuf Poulsen et helt særligt forhold til. De to er til dagligt holdkammerater i RB Leipzig, og danskeren er fuld af beundring over sin slovenske makker.

- Han er en rigtig, rigtig dygtig spiller. Jeg tror ikke, jeg har spillet sammen med nogen anden angriber, som har de færdigheder, han har. Han er stadig ung og har nogle ting, han skal lære, men hvis vi ser udelukkende på færdighederne, er han uhyggelig god, siger Yussuf Poulsen til Tipsbladet og fortsætter:

- Han er atletisk på et helt andet niveau med sin eksplosivitet og hurtighed. Han er lige så høj, som jeg er, men alligevel har han alle de atletiske færdigheder, og det er ikke noget, man ser så tit. Han sparker godt med begge ben, har en god teknik. Der er meget få ting, han ikke kan.

- Der er en grund til, at alle de store klubber gerne vil have ham, og det er fordi, at de har fået øje på nøjagtig det samme, som jeg ser hver eneste dag til træning.

 Yussuf Poulsen og Benjamin Sesko giver håndslag. Foto: Alamy

Især Arsenal sættes i forbindelse med 21-årige Benjamin Sesko, og man kunne jo anskue det på den måde, at det ville være godt for Yussuf Poulsen, hvis RB Leipzig solgte sloveneren - det ville alt andet end lige befri danskeren for en hård konkurrent i Bundesliga-klubben.

Men sådan ser Yussuf Poulsen ikke på det.

- Jeg vil helst spille sammen med de bedste, og jeg har bevist før, at jeg stadig kan gøre mig berettiget til at spille, selv om jeg er oppe imod rigtig dygtige konkurrenter. Han er også en spiller, jeg bruger rigtig meget tid sammen med, så jeg vil personligt være ked af at undvære ham. Han er blevet lidt som en lillebror for mig, siger Poulsen.

Det hjertevarme forhold mellem Poulsen og Sesko blev lagt til side den 18. maj, da sidste runde af Bundesligaen blev afviklet. De to holdkammerater har længe drillet hinanden og varmet op til det kommende EM-brag.

- Jeg har drillet ham lidt med, at han kun havde to-en-halv boldberøring, sidst vi mødte dem i Parken. Det var han ikke så tilfreds med, siger Yussuf Poulsen med et smil og tilføjer:

- Vi gav hinanden hånden, da vi havde spillet sæsonens sidste kamp i Bundesligaen, og derefter blev vi enige om, at vi ikke var venner igen, før vi så hinanden igen i Leipzig.

Benjamin Sesko scorede 18 mål for RB Leipzig i den forgangne sæson.