Video : Tipsbladet
Europa League

Atalantas hattrick-helt: Vi har skrevet historie

Manden bag alle tre mål, Ademola Lookman, slår fast, at de fortjener Europa League-trofæet.

Ademola Lookman stjal billedet fuldstændig onsdag aften, da Atalanta vandt Europa League-finalen med 3-0 over de nykårede tyske mestre fra Leverkusen, som ellers var gået igennem sæsonen uden nederlag indtil denne aften.

Han lavede nemlig alle tre mål, men han gav hurtigt æren videre til holdkammeraterne i et interview med TV 2 kort efter kampen.

- Jeg synes, at holdet spillede en fantastisk kamp. Både defensivt og i angrebet. Vi lavede en stor præstation og fortjener trofæet, fortæller Lookman.

Det var desuden første gang i 61 år, at Atalanta har vundet et trofæ, og det var han tilsyneladende godt klar over.

- Ja, vi har skrevet historie i aften. Det er en speciel aften for alle, og nu skal vi have trofæet med hjem til Bergamo. Det er det vigtigste, lyder det fra den nigerianske hattrick-helt med et stort smil på læberne.

Atalanta havde så sent som i sidste uge muligheden for at vinde et trofæ, da de var i den italienske pokalfinale, men her tabte man med 0-1 til Juventus. Men denne onsdag lykkedes det altså for dem at være dem, der jublede efter slutfløjt.

Deres seneste trofæ var i 1963, hvor de vandt pokalturneringen, og nu har de altså fordoblet klubbens titler.

I næste uge kan Fiorentina forstærke en forrygende italiensk sæson i Europa, da de er i Conference League-finalen mod Olympiakos.