• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

FCK-boss forventer: Europæisk skæbnekamp bliver spillet i Parken

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge FC Københavns Daniel Rommedahl ligger det lige nu til, at FC København skal spille sin Europa League-kamp mod Istanbul Basaksehir hjemme i Telia Parken trods frygt for det modsatte.

Af Anders Dehn

I dag er en skæbnedag for europæisk fodbold, for UEFA holder et møde, hvor alt fra Champions League til landsholdsfodbold skal planlægges. I FC København tror og håber de på, at de trods frygt for det modsatte kan få lov til at spille Europa League-returkampen mod Istanbul Basaksehir i Parken. Det kunne man høre onsdag morgen i P1.

UEFA's eksekutivkomité afholder onsdag middag møde, hvor blandt andet afslutningen på de europæiske turneringer skal planlægges. Det har været i spil at afvikle samtlige kampe i én by - senest er Lissabon blevet nævnt - hvilket ville betyde, at FCK mistede hjemmebanefordelen i returkampen.

Læs også:Medie: FCK med anmodning til UEFA - vil spille i Parken mod Basaksehir

Men ifølge Daniel Rommedahl, som blandt andet er chef for klubbens internationale arbejde, ser det ud til, at FCK får lov til at holde fast i hjemmekampen.

- Vi håber selvfølgelig, at vi får lov til at spille vores kamp mod Istanbul i Parken engang i august måned, som det lige nu ligger til. Der er selvfølgelig nogle faktorer, der skal gå op, men det er det, vi håber på, siger han til P1.

Læs også:Champions League bliver givetvis afgjort som Final Eight i Portugal

Rommedahl kalder kampen mod Istanbul Basaksehir en af de største i FC Københavns historie. Vinder de danske mestre, går de videre til Europa Leagues kvartfinaler. Og her vil det ifølge Rommdahl være "nødvendigt" at spille resten af turneringen i én by uden returopgør. Ellers kan holdene simpelthe ikke nå at afvikle alle kampene inden næste sæson.

På mødet i UEFA's eksekutivkomité skal de 19 medlemmer også diskutere, hvordan landsholdenes Nations League skal udforme sig, hvordan kvindefodboldens turneringer skal afvikles, og ikke mindst skal den have værtsbyerne for næste års EM på plads.

Læs også:FCK kan havne i kattepine: Vi kan ikke spille det hele på én gang

Læs også:Intet EM i vejen: Pokalfinalen kan spilles i Parken igen næste år

Læs også:FC København er nummer 14 på fornem liste

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus