• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Andreas Arp

FCK-keeper før United-brag: Underdog-rollen passer os godt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Københavns Karl-Johan Johnsson er fortrøstningfuld inden mødet med Manchester United og landsmanden Victor Lindelöf. Og så håber han at kunne få fingrene i Ståle Solbakkens bonus.

Af Andreas Arp

FC København-spillerne svæver formentlig på en sky af glæde efter den flotte sejr over tyrkiske Istanbul Basaksehir i onsdags, men inden alt for længe skal benene ned på jorden igen.

Mandag aften møder FCK nemlig selveste Manchester United i Europa League-kvartfinalen - og hvis FC København var underdogs mod de tyrkiske mestre, så er de det i den grad igen mod United, der i ottendedelsfinalerne slog østrigske LASK Linz ud med 7-1 samlet. 

Rollen passer dog FCK-spillerne glimrende, fortæller målmand Karl-Johan Johnsson.

- Det føles lidt som om, vi altid er lidt underdogs i Europa League-kampene, hvor vi kan stå lidt lavere og være lidt mere kompakte. Det passer os ganske fint, og vi har vist, at vi klarer os godt under sådanne forhold. Så nu må vi se, hvordan kampbilledet ender med at blive, siger FCK-keeperen til det svenske medie Fotbollskanalen.

Han forudser en svær kamp, men er altså fortrøstningsfuld på grund af holdets tidligere succesfulde møder med svære modstandere. Og så er det jo en ekstra fjer i hatten, hvis sejren også afstedkommer Ståle Solbakkens bonus.

- Det vil være en lille bonus, hvis vi kan vinde den, siger Johnsson grinende til det svenske medie.

På trænerbænken venter der som bekendt et norsk møde mellem Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær, men på banen kan Johnsson også komme til at stå over for en landmand og landsholdskammerat i Victor Lindelöf.

- Jeg har faktisk ikke fået sendt en hilsen til ham. Det må jeg nok lige gøre en af de kommende dage. Det bliver sjovt at møde ham. Det er ikke ofte, at man får muligheden for at møde et hold af den kaliber, siger FCK-målmanden. 

Kampen mellem FC København og Manchester spilles for lukkede døre i Köln i Tyskland mandag aften klokken 21.00

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus