• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Fra FC Nordsjælland til Arsenal-debut på to år: Jeg er stolt

Foto: Getty Images

Runar Alex Runarsson er på bare to år gået fra FC Nordsjælland-spiller til Arsenal-spiller. Torsdag fik han debut for den engelske storklub.

Af Anders Dehn

Det er noget af en udvikling, som Runar Alex Runarsson har været igennem. Torsdag kulminerede det, da han debuterede for Arsenal i Europa League-kampen mod Dundalk, som The Gunners vandt 3-0.

Han forlod FC Nordsjælland i sommeren 2018 og spillede siden to sæsoner i franske Dijon. I slutningen af september købte Arsenal ham, og i går spillede han så sin første kamp for klubben.

Læs også:Arsenal knuser irere på fire gyldne minutter

- Jeg er stolt over at have opnået den her milepæl og stolt på holdets vegne over, at vi fik en rigtig god sejr, en 3-0-sejr. Alle kampe i Europa er svære, så jeg er rigtig glad, siger Runarsson til Eurosport.

Målmandens udvikling bliver endnu mere imponerende, når man tænker på, hvilken position han kom til FC Nordsjælland i. For Runarsson blev end ikke købt til førsteholdet i sin tid.

Læs også:Tidligere FCN-keeper: Den første opringning fra Arsenal var fantastisk

- Da han kom til Nordsjælland, var det et rigtig godt skridt for ham. Han blev hentet som U19-målmand, selv om han havde spillet kampe i bedste række i Island, og han var meget afklaret med, at han skulle have erfaring via U19- og reserveholdet og på den måde arbejde sig hen mod førsteholdet, sagde klubbens tidligere cheftræner Olafur Kristjansson, der endte med at give sin landsmand FCN-debut, til tipsbladet.dk for en måned siden.

Der er dog ikke umiddelbart udsigt til, at Runar Alex Runarsson skal være fast mand for Arsenal. Bernd Leno har spillet alle sæsonens liga-, pokal- og Europa-kampe bortset altså fra torsdagens Europa League-opgør.

Læs også:Tidligere Superliga-målmand er havnet i Arsenal: Han er en drøm for en træner

Læs også:Officielt: Tidligere FC Nordsjælland-keeper skifter til Arsenal

Læs også:Mesut Özil udeladt fra Arsenals trup