• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Mikkel Fuhr Nielsen

Hvis CL glipper: Her er FCM's modstander i EL

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland tager tirsdag aften hul på deres europæiske kampagne mod AEK Larnaca. Ender det med et samlet nederlag, så har de mulighed for at komme i Europa League-gruppespillet, hvis de i første omgang besejrer Partizan.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC Midtjylland skal tirsdag aften forsøge at skabe sig selv et solidt udgangspunkt i Champions League-kvalifikationen mod AEK Larnaca forud for returopgøret i næste uge.

Lykkes det ikke at besejre cyprioterne henover de to opgør, så lever FC Midtjyllands drømme om et europæisk gruppespil fortsat. Her er de blevet parret med Partizan fra Serbien. En samlet sejr vil sikre dem videre deltagelse i jagten på at komme i Europa League-gruppespillet.

FC Midtjylland starter opgøret på hjemmebane. De havde også mulighed for at blive parret med Slovacko, men de skal istedet møde taberen af Dynamo Kiev og Fenerbahce.

Ender det omvendt med et nederlag til Partizan, så skal FC Midtjylland istedet forsøge sig i kvalifikationen til Conference League-gruppespillet. I første omgang drejer det sig for FCM om Champions League.

Hvis FC Midtjylland besejrer AEK Larnaca, så skal de på en hård opgave i den sidste kvalifikationsrunde, hvor Benfica venter i et dobbeltopgør. En sejr over AEK Larnaca vil samtidig garantere dem Europa League-deltagelse, selvom de skulle tabe til Benfica.

Den europæiske kampagne starter tirsdag aften klokken 19.45 på MCH Arena. Returopgøret spilles syv dage senere på Cypern.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.