Video : Tipsbladet
Europa League

Her er SIF's mulige modstandere i EL-playoff

Silkeborg IF er sikret et europæisk gruppespil og har muligheder for at komme i Europa League-gruppespillet. Her er deres vej i Europa og de mulige modstandere.

Silkeborg IF er sikret en plads i Conference League-gruppespillet, efter FC Midtjylland torsdag vandt pokalfinalen.

Dermed indtræder Superligaens nummer tre også i Europa League-playoffrunden og har altså mulighed for at komme i et økonomisk stærkere gruppespil end Conference League-gruppespillet.

SIF i Europa League-playoff, er man altså i EL-gruppespillet, mens et nederlag sender holdet i gruppespillet i den nye turnering.

Vi ser her nærmere på, hvem enten SIF kan møde i Europa-kvalifikationen.

KLIK HER OG LÆS OM FC KØBENHAVNS VEJ TIL CHAMPIONS LEAGUE-GRUPPESPILLET

Europa-Playoff:

Sikkert er det, at den danske pokalvinders Europa-adgang indtræder i den afgørende runde i Europa League-kvalifikationen, og den plads er altså gået til SIF, fordi FCM vandt pokalturneringen.

Silkeborg vil samtidig være seedet som et af de syv øverste hold i playoffrunden, og dermed undgår man at møde hold som Gent, Austria Wien, Sivasspor, Omonia Nicosia og Hearts FC.

Men der kan stadig vente meget svære hold, for det er stort set udelukkende hold fra CL-kvalifikationen, der venter. Hold, som er røget ud af CL.

Vi prøver her at komme med et overblik, omend det er svært at gøre overskueligt:

SIF kan rende ind i de to hold, der ryger ud af Champions League-kvalifikationens 2. runde i den del, der hedder League Path. Hvis de to hold samtidig vinder i 3. runde af Europa League-kvalifikationen, hvilket er overvejende sandsynligt, da de møder Partizan og FC Slovacko om pladserne i playoff-runden.

Der er fire hold i spil fra CL-kvalifikationens League Path - FCM, Dynamo Kiev, Fenerbahce, AEK Larnaca. To danske hold kan ikke møde hinanden på dette tidspunkt, og dermed er FCM ude af billedet. Mens de tre andre altså er mulige at møde på dette tidspunkt. Det kunne godt tænkes, at Larnaca er en mulighed, da de næppe slår FCM eller Dynamo Kiev, der begge er seedet i 2. runde CL-kvalifikationen. Og det er måske ikke så tosset et hold at trække.

Der er dog også mulighed for at møde fem tabende hold fra den del af Champions League-kvalifikationen, der hedder Champions Path. Fem hold, som samtidig har klaret sig igennem Europa Leagues tredje kvalifikationsrunde, hvor der venter fem andre tabende CL-hold. 

Og her er det fortsat usikkert, hvem der er med. For nogle hold som Qarabag er allerede indtrådt i første runde af CL-kvalifikationen, og det er jo muligt at ryge ud allerede her. Sikkert er det dog, at Dynamo Zagreb, Olympiakos, Viktoria Plzen, Maccabi Haifa og FC Zürich er i 2. runde af CL-kvalifikationen, da de først indtræder på dette tidspunkt.

Så lad os prøve at tage et eksempel. Olympiakos møder FC Zürich i anden runde af CL-kvalifikationen, og her vinder Olympiakos. Zürich overgår dermed til 3. runde af Europa League-kvalifikationen, hvor holdet for eksempel kan trække Maccabi Haifa, hvis det israelske mandskab også har tabt.

Vinderen af det opgør vil så være i spil som et af de syv hold, Silkeborg vil kunne trække i den afgørende runde af Europa Laegue-kvalifikationen.

Så for at opsummere:

To af følgende hold vil være i bowlen og i nederste seedningslag i Europa League-kvalifikationen, når der trækkes lod: FCM/Dynamo Kiev/Fenerbahce/AEK Larnaca/Partizan eller Slovacko. SIF kan ikke møde FCM, men de andre er mulige modstandere.

Leger vi, at de seedede hold i Champions League-kvalifikationens 1. runde i Champions Path også går videre til 2. runde, kan SIF trække de af de følgende hold, der taber i 2. runde af CL-kvalifikationen, men vinder i 3. runde af EL-kvalifikationen: Dynamo Kiev, Olympiakos, Viktoria Plzen, Qarabag, Malmö FF, Ludogorets, Sheriff, Cluj, Bodö/Glimt, Ferencvaros, Maribor, Slovan Bratislava, HJK Helsinki, The New Saints, Dudelange, Zalgiris, Lincoln Red Imps, Maccabi Haifa, Shamrock Rovers, FC Zürich.

KLIK HER OG LÆS OM FC MIDTJYLLANDS VEJ TIL CHAMPIONS LEAGUE