Video : Tipsbladet
Superliga

FCMs vej til CL-gruppespillet: Her er modstanderne

FC Midtjylland starter allerede i anden runde af Champions League-kvalifikationen, og der er kun to hold, man kan møde.

Fenerbahce eller AEK Larnaca?

Det er spørgsmålet for FC Midtjylland, når det senere på sommeren bliver trukket lod til 2. runde af Champions League-kvalifikationen.

Mens FC København er sikret et euruopæisk gruppespil, er FCM det ikke, og de danske sølvvindere får også noget sværere ved at komme i gruppespillet.

Vi ser her nærmere på FCM's lange vej til CL-gruppespillet og de to andre europæiske turneringer, som man også kan komme i. Danskerne starter som nævnt i CL-kvalifikationen i den del, der hedder League Path. Som man i øvrigt også gjorde det sidste år.

2. runde af Champions League-kvalifikationen:

FC Midtjylland indtræder som et af fire hold i 2. runde af Champions League-kvalifikationen. Og her er danskerne seedet, og det vil sige, at man ikke kan møde Dynamo Kiev. I stedet er det enten Fenerbahce fra Tyrkiet eller AEK Larnaca fra Cypern, man skal møde over to kampe om en plads i 3. runde af Champions League-kvalifikationen, og der er nok ingen tvivl om, at mange i Herning og Ikast håber på at få det cypriotiske mandskab.

Vinder man her, går man videre til 3. runde af Champions League-kvalifikationens League Path. Og hvad der er sindssygt vigtigt er, at man så som minimum vil være sikker på et Europa League-gruppespil, som man i øvrigt så det i denne sæson, hvor FCM slog Celtic i 2. runde af CL-kvalifikationen.

Taber man, ryger man i Europa League-kvalifikationen. Europa League- og Conference League-vejen gennemgår vi nederst i denne artikel.

3. runde af Champions League-kvalifikationen:

Slår man Fenerbahce eller AEK Larnaca ud af anden runde, venter nogle på papiret sværere modstandere, for FCM vil ikke være seedet i 3. runde af Champions League-kvalifikationen.

Her vil de potentielle modstandere være den stærke klub Benfica, de tabende Europa League-finalister fra Rangers FC, som FCM tabte til for et par år siden, samt PSV Eindhoven fra Holland, som FCM også fik klø af sidste år. Også Dynamo Kiev er en mulig modstander, hvis holdet går videre fra 2. runde. Går Kiev ikke videre, er Monaco det sidste mandskab, FCM kan møde.

At komme til denne runde er vigtigt, fordi det sikrer et Europa League-gruppespil, hvis man taber i denne runde.

Playoffrunden i Champions League:

Skulle FC Midtjylland gå videre til den afgørende runde i Champions League-kvalifikationen, venter ikke nye potentielle modstandere, men derimod de hold, som er gået videre fra 3. runde af Champions League-kvalifikationens League Path. Altså potentielle hold som Benfica, PSV og Rangers.

Her vil man i øvrigt få et økonomisk boost, for går man videre til gruppespillet, venter op mod 200 millioner kroner, mens et nederlag i den afgørende runde kaster 37,5 millioner kroner af sig som plaster på såret, ligesom man kommer i Europa League-gruppespillet.

3. runde af Europa League-kvalifikationen:

FC Midtjylland er kun med i denne runde, hvis man taber i 2. runde af Champions League-kvalifikationen, da man ved at gå videre i CL som minimum vil være sikret et EL-gruppespil.

Men nederlag i 2. runde af CL-kvalifikationen betyder, at man skal gennem EL-kvalifikationen. Her vil modstanderen i 3. runde være enten FK Partizan fra Serbien eller FC Slovacko fra Tjekkiet.

Går man videre, vil modstanderen være af meget svær karakter, da FC Midtjylland i så fald vil være seedet i nederste seedningslag. Ryger man ud, vil man overgå til Conference League-kvalifikationen, som du kan læse mere om nederst i denne artikel.

Playoffrunden i Europa League-kvalifikationen:

Her vil det være langt, langt sværere modstandere, der venter. FCM vil være i nederste seedningslag og vil trække et af følgende hold:

Gent fra Belgien, Austria Wien fra Østrig, Hearts FC fra Skotland eller Dnipro fra Ukraine.

Det kan også blive den tyrkiske pokalvinder, som blev Sivasspor eller den cypriotiske pokalvinder, Omonia Nicosia eller Ethnikos Achna.

Playoffrunden i Conference League-kvalifikationen:

I denne runde vil FC Midtjylland være seedet, hvis man formår at komme hertil. Det betyder, at det er lidt blandet, hvad man kan møde. Det er endnu for tidligt at sige, hvem der går videre fra de fofrskellige runder, men holder klubberne deres seeding, kan det blive svære kampe mod OGC Nice, Royal Antwerp eller Anderlecht, der venter. Det kan også blive lidt nemmere med hold som CSKA Sofia, Suduva Marijampole eller Flora Talinn.

Sejr sender holdet i Conference League-gruppespillet, mens nederlag betyder, at man er færdig i Europa for denne gang.