• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Victor Risager

Karakterer: Stort set intet lykkedes for ham

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk uddeler karakterer til Brøndby IF's spillere og cheftræner.

Af Victor Risager

Rangers FC - Brøndby IF 2-0 (2-0)
Leon Balogun, 1-0 (18.)
Kemar Roofe, 2-0 (32.)

Brøndby IF indkasserede deres andet nederlag i træk i Europa League, da de gæstede Rangers FC torsdag aften - her er vores karakterer til de blå-gule. 

Spillerne:
Thomas Mikkelsen
- 3 bolde
Nok ikke den Europa League-debut, han formentlig havde drømt om, men man kan ikke klandre ham for det første mål. Ved det andet giver han imidlertid en ripost lige ud i fødderne på Kemar Roofe, og man kan diskutere, om han ikke burde have afværget den bedre. Diskede dog også op med en god redning sent i kampen. 

Henrik Heggheim - 4 bolde
Han ser altså meget spændende ud, den norske forsvarsspiller. Niels Frederiksen valgte igen at bruge ham i en europæisk kamp, og han fik vist prøver på sine fine fremadrettede afleveringer. Stod også godt imod Rangers’ angribere. Henrik Heggheim var dog uheldig, da han akkurat ophævede en offside ved det andet mål. Den 20-årige nordmand må også snart være klar til at bidrage i Superligaen.

Andreas Maxsø - 3 bolde
Brøndby-kaptajnen er stort set garant for en stærk indsats, og torsdagens kamp var også en fin præstation fra Maxsø, der kom i vejen for en del og ikke kunne stille noget op ved målene. 

Sigurd Rosted - 2 bolde
Var heldig med, at der ikke blev dømt straffe, da han nedlagde en Rangers-spiller i starten af anden halvleg i det, der lignede et klokkeklart straffespark. Det trækker ned, men ellers var det en meget solid præstation fra nordmanden.

Jens Martin Gammelby - 3 bolde
Den højre wingback blev overlistet af Alfredo Morelos i forbindelse med skotternes andet mål, men ellers var der en hel del gode ting - især i anden halvleg. Han kom godt frem og skabte lidt med nogle fine kombinationer og kom også selv til en fin chance, ligesom det defensive også var mere solidt resten af kampen.

Morten Frendrup (ud 72.) - 2 bolde
En svær kamp for den løbestærke midtbanespiller. Han - og resten af midtbanen - virkede i første halvleg overmatchet mod Rangers’ ditto, og Morten Frendrup havde sine problemer med tempoet med og uden bold. Blev også den lille i duellen med Leon Balogun på hjørnesparket, der resulterede i det første mål. 

Christian Cappis (ud 81.) - 2 bolde
En ret usynlig præstation fra amerikaneren, der var en del af midtbanen, der som tidligere nævnt var overmatchet. Gjorde mest opmærksom på sig selv med et par skuffende boldtab.

Anis Slimane (ud 45.) - 1 bold
Den unge midtbanespiller startede inde, men havde en meget svær kamp, hvor stort set intet lykkedes. Han havde adskillige boldtab og havde ligeledes problemer med det defensive arbejde. Det var en kamp, han nok gerne vil glemme.

Kevin Mensah (ud 62.) - 2 bolde
Havde en svær opgave i at stå over for James Tavernier, Joe Aribo og Ianis Hagi, og de spillede sig ofte igennem i den side. Han kan nok snart mærke, at Blas Riveros presser på for en startplads.  

Andrija Pavlovic - 2 bolde
Startede i stedet for Simon Hedlund for sin evne til at tage bolden ned og holde i den, og han viste det i få glimt. Det blev dog ikke en stor kamp fra hans side, hvor han også misbrugte en stor chance.

Mikael Uhre (ud 62.) - 2 bolde
Han er ofte, hvor han skal være, og det viste han også lidt af mod Rangers. I starten af anden halvleg opsnappede han en dårlig tilbagelægning fra en skotte og kom til en friløber, men topscoreren manglede skarpheden og sparkede forbi mål. Ellers så man ikke voldsomt meget til angriberen. 

Josip Radosevic (ind 45.) - 3 bolde
Kom ind i pausen for at få lidt mere skik på midtbanen, og det gjorde han. Kroaten kom med noget coolness og noget duelstyrke, som havde manglet i første halvleg.

Blas Riveros (ind 62.) - 3 bolde
Fik ikke et ligeså godt indhop som i weekenden, men efterlod et fint indtryk.

Simon Hedlund (ind 62.) - 2 bolde
Brøndby-offensiven havde det svært i dag, og heller ikke Simon Hedlund kunne skabe meget mod Rangers' defensiv. 

Tobias Børkeeiet (ind 72.) - UB
Mathias Greve (ind 81.) - UB

Træneren:
Niels Frederiksen - 3 bolde
Brøndby IF startede dårligt, hvor de især var overmatchet på midtbanen, og det falder tilbage på Niels Frederiksen, der valgte at starte med tre unge. Til gengæld fik de med indskiftningen af Josip Radosevic i pausen bedre tag på kampen. Og så kan Brøndby-træneren glæde sig over, at han fik sparet nogle spillere til søndagens derby.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020