• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Tipsbladet.dk

Karakterer: To debutscoringer i AGF's europæiske comebacksejr

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på AGF-spillernes præstationer mod FC Honka.

Af Tipsbladet.dk

Hvem gjorde det godt, og hvem gjorde det skidt, da AGF mødte finske FC Honka i Europa League-kvalifikationen? Tipsbladet.dk giver aarhusianerne karakterer her.

William Eskelinen - 3 bolde
AGF-målmanden kunne ikke gøre meget ved de to scoringer og reddede derudover det, han skulle. Som så ofte før var det dog ikke alle svenskernes indgreb, der var lige overbevisende. 

Alexander Munksgaard - 3 bolde
Startede kampen flot med flere gode offensive løb, hvor han også kom frem til en god afslutning. Blev dog mindre synlig som kampen skred frem og var også udfordret defensivt, hvor han flere gange kom i undertal i sin højre forsvarsside. 

Frederik Tingager - 3 bolde
AGF-defensiven og Tingager havde problemer torsdag aften, som en naturlig konsekvens af at aarhusianerne sjældent havde fuld kontrol over opgøret. Forsvarsgeneralen kunne dog omvendt glæde sig over sit første mål i AGF-trøjen, da han bragte hjemmeholdet i front på et hjørnespark tidligt i kampen. 

Sebastian Hausner - 2 bolde
De defensive problemer kom også til udtryk hos Hausner, der flere gange blev overmatchet i den direkte duel mod Honkas stærke angriber Jean Marie Dongou. Hausner leverede også flere fine aktioner, men mangler alligevel det sidste, hvis han skal op på sit høje niveau fra foråret. 

Casper Højer - 4 bolde
Venstrebacken lever tydeligvis stadig højt på selvtilliden fra de imponerende præstationer i foråret. Højer var initiativrig, spillede med overskud og venstrefoden assisterede også to scoringer på hjørnespark. Stærk præstation.

Patrick Olsen - 3 bolde
Olsen fik sin debut fra start, og han endte sågar med at krone den med en scoring i dommerens tillægstid. Indtil da var det dog ikke meget, man så til Patrick Olsen, der måske lige skal finde sin plads og rolle på AGF-midtbanen - det kan også forklare AGF's problemer i presset og med at skabe kontrol på midten.

Nicolai Poulsen - 2 bolde
AGF's problemer defensivt kom også af, at aarhusianerne havde svært ved at sætte sig på opgøret og på midtbanen. Her var Poulsen ikke dominerende nok, og han formåede ikke i tilstrækkelig grad at beskytte sin forsvarskæde. 

Bror Blume - 3 bolde
Blume var en af flere nøglespillere for AGF i sidste sæson, men gjorde sig ikke meget bemærket torsdag. Midtbanespilleren kæmpede flot og leverede en godkendt indsats centralt på banen, men spillede dog også en lidt uheldig rolle ved finnernes reducering til 2-1, hvor han blev lidt for passiv i sit pres og gav gæsternes Lucas Kaufmann for meget plads til at slå sit indlæg.

Gift Links - 2 bolde
Der kan ikke være meget tvivl om potentialet hos den 21-årige sydafrikaner, der ikke er bange for at tage initiativ og udfordre med sin fine teknik. Det var han heller ikke torsdag aften, men som så mange gange før manglende slutproduktet. I anden halvleg burde han blandt andet have scoret til 4-1 på en friløber. Havde momentvis også svært ved at løse sine defensive pligter.

Patrick Mortensen - 4 bolde
AGF-angriberen var med til det sidste i kampen om at blive Superliga-topscorer i sidste sæson, og han har ikke glemt, hvordan man scorer mål over sommeren. Mortensen gjorde egentlig ikke meget væsen af sig, men lavede alligevel to mål - så har man som angriber gjort sin del af arbejdet.

Jón Dagur Thorsteinsson - 2 bolde
Hverken Mustapha Bundu eller Jakob Ankersen er længere i AGF, og det betød en startplads til Thorsteinsson, der dog havde svært ved at sætte sit aftryk på kampen. Islændingen var ikke skarp nok på banens sidste tredjedel og skabte heller ikke selv noget nævneværdigt.

Indskiftere:

Søren Tengstedt - 4 bolde
Den tidligere AaB-angriber fik sin debut med godt 20 minutter igen, og 20-årige Tengstedt leverede et solidt aftryk. Offensivspilleren var sikker på bolden og var heller ikke bange for at vise sig frem og udfordre. Stærkt indhop, som også blev kronet med en debutscoring i kampens døende sekunder. 

Milan Jevtovic - 4 bolde
Serberen fik ikke meget tid på banen, og Jevtovic fik derfor heller ikke mange muligheder for at vise sig frem. Den 27-årige kantspiller fik dog næsten det optimale ud af sit korte indhop ved at være hovedmanden bag sine to debutantkollegaers sene mål i dommerens tillægstid. Spændende spiller.

Benjamin Hvidt - UB

Træner: David Nielsen - 3 bolde
AGF er tilbage i europæisk fodbold med en - på papiret - stensikker 5-2-sejr, og det var da også fortjent, at aarhusianerne løb med sejren og det videre avancement i Europa League-kvalifikationen. Hjemmeholdet havde dog ikke så meget kontrol over opgøret, som man måske kunne have ønsket, hvilket i høj grad afstedkom af ønsket om at presse finske FC Honka højt igennem opgøret - det brændte AGF nallerne på flere gange, og det bør måske være en vigtig lektie for David Nielsen og kompagni før næste kamp.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus